economie

Slusari sugerează Guvernului să dubleze compensațiile pentru facturile la gaz. „Altfel, se așteaptă colapsul sistemului de plată”

14 ianuarie 2022, ora 11:32
Distribuie:

Fostul deputat de la Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”, Alexandru Slusari sugerează Guvernului să dubleze compensațiile pentru facturile la gaz, oferite consumatorilor cu venituri mici și mijlocii. În opinia politicianului, sunt necesare compensații inclusiv pentru agenții economici. În caz contrar, consideră Slusari, ne-am putea pomeni în mijlocul unei revolte sociale, în condițiile în care oamenii nu au bani să își achite facturile. 

„Soldul bugetar la moment este de peste 10 miliarde de lei. Indiferent ce ar face agentul de influență Modovagaz, guvernarea trebuie săptămâna viitoare de urgență să dubleze compensațiile pentru consumatorii cu venituri mici și mijlocii. Altfel, se așteaptă colapsul sistemului de plată pentru gaz plus revolta sociaslă, care poate fi folosită de forțele distructive. Foarte mulți oameni real nu au cu ce achita facturile exorbitante pentru decembrie”, a menționat ex-deputatul pe Facebook. 

În acest context, Alexandru Slusari susține că Parlamentul ar trebui să se convoace de urgență și să modifice bugetul. 

„Convocați de urgență ședința Parlamentului și modificați bugetul, dacă nu vreți să vă pomeniți cu oamenii cu facturile la ușa biroului lui Spânu. Moldova plătește scump pentru incompetența unui ministru afiliat Moldova Gaz/Gazprom”, a mai scris Slusari în postare de pe pagina sa de Facebook. 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram