/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Război în Ucraina, ziua 80: Tren cu cadavre, contraofensivă, amenințare nucleară și dezvăluirea unui oligarh

missing
14 mai 2022, ora 17:45

Războiul din Ucraina continuă în a 80-a zi, în timp ce forțele ucrainene i-au împins cu succes înapoi pe militarii ruși din jurul celui de-al doilea oraș ca mărime al țării, Harkov, lângă granița de nord-est a țării cu Rusia și au respins multiplele încercări ale rușilor de a traversa un râu important din punct de vedere strategic în Donbas, provocând pierderi grele în acest proces. De asemenea, Ucraina poartă „negocieri dificile” pentru evacuarea soldaților răniți blocați în uzina Azovstal din Mariupol.

UPDATE: Senatori americani, inclusiv liderul minorității din Senat, Mitch McConnell, au vizitat Kievul, a anunțat sâmbătă președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-o înregistrare video postată online:

UPDATE: Faptul că nu a reuşit să impună o conducere pro-rusă decât într-un singur oraş ucrainean, Herson, arată eşecul Rusiei de a face progrese în ceea ce priveşte obiectivele sale politice în Ucraina, potrivit Ministerului britanic al Apărării.

UPDATE: Vladimir Putin este „foarte bolnav și are leucemie”, a declarat un oligarh rus, sub protecția anonimatului. Oligarhul a fost înregistrat în timp ce discuta despre starea de sănătate a lui Putin, cu un afacerist occidental, la mijlocul lunii martie, iar înregistrarea a fost obținută de cei de la New Lines, scrie independent.co.uk.

UPDATE: Artileria ucraineană reuşeşte să îi „frustreze” pe ruşi, în sensul că reuşeşte să împiedice avansul acestora în Donbas, a declarat, citat de CNN, un oficial din Departamentul american al Apărării. „Primim un feedback extrem de pozitiv din partea artileriştilor ucraineni referitor la eficienţa tunurilor M777”, a declarat oficialul american.

UPDATE: Şeful comandamentului militar al Administrației Locale Kiev, Serhi Korniiciuk, a declarat că, în pofida faptului că nu există nicio amenințare directă privind reluarea atacurilor asupra capitalei ucrainene, conducerea oraşului a elaborat un plan de apărare în cazul unei posibile ofensive. Acesta a subliniat că autoritățile nu îşi fac iluzii, întrucât Kievul a fost, este și va rămâne un punct strategic important pe harta Ucrainei, potrivit Rador.

UPDATE: Rusia a înlocuit faimoasa băutură răcoritoare Coca-Cola cu Komi-Cola, după ce americanii şi-au suspendat operaţiunile din Rusia, ca sancţiune pentru invazia Ucrainei, scrie presa rusă.

UPDATE: Alibaba Group a concediat aproximativ 40% din personalul companiei sale mixte din Rusia, deoarece criza din Ucraina perturbă afacerile transfrontaliere, a informat vineri publica japoneză Nikkei, citată de Reuters.

UPDATE: Ministrul candian de externe, Melanie Joly, a declarat sâmbătă că ar trebui să existe un consens la NATO în privinţa Suediei şi Finlandei pentru aderarea acestora la alianţă şi că accesul lor ar trebui să fie rapid.

UPDATE: Dmitri Rogozin, șeful Roscosmos, continuă seria declarațiilor absurde, așa cum și-a obișnuit „fanii” pe rețelele de socializare rusești. De această dată, Rogozin a comentat posibilă aderare la NATO a Finlandei și Suediei, amenințând voalat cu atacuri nucleare asupra țărilor NATO.Dmitri Rogozin rămâne cel mai fanatic susținător al URSS și al lui Vladimir Putin, prezentând mereu „soluția nucleară” la câteva zile, potrivit AlephNews.

UPDATE: Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a susținut sâmbătă, 14 mai, că Occidentul a declarat „un război hibrid total” împotriva Rusiei și este greu de estimat cât va dura acesta, relatează Reuters, scrie HotNews. Lavrov a adăugat că toată lumea va resimți consecințele acestui război.

UPDATE: Autoritățile române anunțau că fabrica de la Plopeni este pregătită sa fabrice muniție cu efect termobaric, dar la câteva săptămâni distanță nu a apărut nicio comandă, a transmis ministrul Economiei, la Antena 3.

UPDATE: Rusia este gata să fie prima care lansează un atac nuclear „dacă există o amenințare reală la adresa existenței sale”, a declarat Alexei Juravlev, prim-adjunct al Comitetului de Apărare al Dumei de Stat, într-un interviu pentru agenția URA.

UPDATE: Șeful administrației militare regionale Harkov, Oleg Sinegubov, a anunțat sâmbătă, 14 mai, că Forțele Armate ale Ucrainei au lansat o contraofensivă în apropierea orașului Izium, precizând că inamicul a fost forțat să se retragă.

UPDATE: Președintele Finlandei, Sauli Niinisto, l-a sunat sâmbătă, 14 mai, pe Vladimir Putin și i-a spus că țara sa va cere aderarea la NATO în zilele următoare, potrivit unui comunicat al Administrației prezidențiale de la Helsinki.

Președintele rus Vladimir Putin i-a transmis sâmbătă omologului său finlandez Sauli Niinisto că ar fi o greșeală ca Helsinki să abandoneze statutul de neutralitate și să adere la NATO, precizează Kremlinul citat de Reuters, scrie HotNews. Putin a mai spus că nu există niciun fel de amenințare la adresa securității Finlandei, adăugând că o eventuală schimbare a politicii sale externe ar putea avea un impact negativ asupra relațiilor bilaterale.

UPDATE: Unul dintre luptătorii ucraineni care rezistă încă în buncărele de la combinatul metalurgic Azovstal din Mariupol a vorbit despre condițiile în care sunt îngrijiți răniții din uzină. Într-un interviu acordat unei televiziuni ucrainene, preluat de CNN, soldatul a transmis a spus că sunt aproximativ 600 de răniți în complex. 

UPDATE: Ambasada României la Kiev și-a reînceput activitatea începând de astăzi, a anunțat ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

UPDATE: Exporturile de electricitate ale Rusiei către Finlanda au încetat în noaptea de vineri spre sâmbătă, a precizat pentru AFP operatorul reţelei naţionale finlandeze.

Exporturile din Rusia către Finlanda „sunt la zero în prezent, iar acest lucru se întâmplă de la miezul nopţii (21.00 GMT), aşa cum a fost anunţat”, a declarat Timo Kaukonen, manager de operaţiuni la Fingrid, operatorul reţelei, pentru AFP.

UPDATE: Şeful serviciilor secrete ucrainene, general-maior Kiril Budanov, a declarat în exclusivitate pentru televiziunea britanică Sky News că războiul va atinge un punct de cotitură la jumătatea lunii august şi se va termina până la sfârşitul anului. Budanov a mai spus că o lovitură de stat pentru înlăturarea lui Vladimir Putin este deja în curs în Rusia, iar liderul rus este grav bolnav de cancer, fără a proba însă declarațiile, transmite G4Media.

UPDATE: Anna Kuzneţova, vicepreşedintă a Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului Rusiei, a vizitat regiunea ucraineană Herson, aflată sub ocupaţie rusă, informează sâmbătă agenţia de presă RIA, fără a preciza când a avut loc evenimentul, potrivit Reuters.

Deputata a discutat despre necesităţile de asistenţă socială şi medicală ale populaţiei locale, aprovizionarea cu alimente şi produse pentru copii, arată sursa citată.

UPDATE: Un tren plin cu cadavre ale militarilor ruși omorâți în Ucraina a fost lăsat în urmă de trupele lui Putin care s-au retras din regiunea Kievului, pe care nu au reușit să o cucerească. Un colonel ucrainean a spus că Moscova a refuzat să-și revendice propriii morți, asta în condițiile în care Ucraina susține că a ucis peste 25.000 de mii de soldați, iar Rusia a recunoscut doar aproximativ 1.300 de morți.

UPDATE: Trupele Moscovei au înregistrat pierderi grele în ultimele trei zile în regiunea Donbas din Ucraina: un batalion al armatei ruse şi-a pierdut aproape în întregime toate blindatele din dotare, după trei încercări eşuate de forţare a râului Severski Doneţ din Lugansk, cu scopul de a încercui trupele Kievului din zona oraşului Severodoneţk, a declarat pentru BBC un oficial al armatei ucrainene.

UPDATE: G7 „nu va recunoaşte niciodată” frontierele pe care Rusia vrea să le impună cu forţa prin războiul din Ucraina, au afirmat sâmbătă ministerele de Externe ale grupului celor şapte mari puteri, scrie AFP.

UPDATE: Președintele Volodimir Zelenski a declarat vineri noaptea, în mesajul său zilnic către poporul ucrainean, că forțele armate au eliberat vineri încă șase așezări de sub ocupația rusă, totalul localităților recâștigate fiind de 1.015.

„Până astăzi, 1.015 localități au fost dez-ocupate, ceea ce înseamnă încă șase în ultimele 24 de ore”, a spus președintele ucrainean.

Nu este clar cât teritoriu ocupă aceste așezări, scrie CNN.

„Vom relua furnizarea de electricitate, apă, comunicații, transport, servicii sociale în aceste localități”, a mai spus Zelenski, adăugând că „eliberarea graduală a regiunii Harkov” demonstrează că Ucraina „nu va abandona pe nimeni inamicului”.

UPDATE: Putin va anexa probabil părțile ocupate din sudul și estul Ucrainei în lunile viitoare, potrivit unor analiști de la Institutul pentru studiul Războiului, Katherine Lawlor și Mason Clark, care avertizează că mutarea ar putea fi folosită atunci pentru a amenința Ucraina și aliații săi cu atac nuclear, scrie HotNews.

UPDATE:  Zelenski afirmă că Ucraina a recâştigat peste 1.000 de localităţi de la forţele ruse de la începutul războiului

UPDATE:  Oleksandra Ustinova, deputată ucraineană aflată într-un turneu în Statele Unite, a cerut mai multe sisteme antiaeriene și avioane de luptă pentru Ucraina, spunând că situația pe front este „mult mai rea” decât la începutul războiului, scrie Digi24.

„Este iadul” în prima linie în acest moment, a declarat deputata reporterilor la o masă rotundă a Fondului German Marshall la Washington, vineri. „Continuăm să pierdem mult mai mulți oameni acum decât era la începutul războiului.”

Deputata a mai afirmat că Ucraina nu mai are nevoie de avioane MiG, pentru că „războiul s-a schimbat”. În schimb, ea spune că Ucraina are nevoie de lansatoare multiple de rachete (MLRS), obuziere autopropulsate Paladin și avioane de luptă F-16, pentru a putea ține piept Rusiei, și a făcut apel la SUA să antreneze piloții ucraineni pentru a le folosi.

Daria Kaleniuk, un important activist al societății civile ucrainene, a explicat că „nu putem câștiga acest război cu echipament sovietic pentru că A. Rusia are mult mai mult echipament sovietic, B. nu avem de unde să luăm muniție pentru asta și C. Rusia pur și simplu are mai mulți oameni și mai multe trupe”.

Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova, dar și cum îi susținem pe cei deja prezenți - discutăm astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți, Dumitru Vicol, analist financiar
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, este invitatul de astăzi la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
A tăiat bugetele pentru compensații, asistenți sociali și program prelungit în școli și le-a umflat pentru concerte și chefuri. Pe ce alege să cheltuie banii Primăria Chișinău?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari vine la Cutia Neagră Plus să ne spună cum s-a organizat licitația de la aeroport. De ce în funcțiile cheie a întreprinderilor de stat ajung oameni apropiați partidului de guvernare? Care este soarta bunurilor Republicii Moldova din Ucraina? Ce se întâmplă la „Metalferos”, „Moldtelecom” și ce va face APP pentru a aduce Hotelul Național în proprietatea statului. Detalii în emisiune!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Milioane de euro din AIR Moldova riscă să ajungă tot în buzunarul lui Șor și la partenerii săi de scheme din Rusia. Ce șanse au pasagerii păgubiți de Air Moldova să-și întoarcă banii?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Haos în sistemul judecătoresc? /De ce avem tot mai multe hotărâri controversate pe dosare de rezonanță? /Ce cred judecătorii despre cum își face munca CSM? / Despre acestea, dar și despre starea generală din sistemul judecătoresc, discutăm cu membrul CSM Ion Guzun și judecătoarea Angela Bostan.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Yandex, acuzată de evaziune fiscală și implicată în scandaluri de spionaj în mai multe state, și-a deschis reprezentanțǎ oficială în Moldova. Ce scopuri urmărește în Moldova compania apropiată lui Putin? Răspunsul îl aflați la Cutia Neagră PLUS!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
25 ari de teren în coasta Parcului Dendrariu - miza unui scandal cu amenințări și plângeri la Poliție. Luptă între o pensionară și un om de afaceri multimilionar ce vrea să-și construiască casă lângă parc.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cum o eroare de calcul a făcut ca Moldova să cumpere gaz scump în exces?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră va fi deschisă de șeful adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi. • De ce procurorii ar putea să nu-și primească salariile? • Ce detalii noi au apărut în dosarele lui Andronachi, Plahotniuc, Dodon și alți fugari? • Ce se întâmplă cu deputații rămași fără imunitate? • Care va fi soarta dosarelor pornite pe fapte de îmbogățire ilicită? • Pe cine a încercat să consulte Veaceslav Platon?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Sute de persoane au fost incluse fictiv pe lista de donatori ai partidelor Renașterea, Șansă și MAN. Cutia Neagră Plus a găsit printre donatorii acestor partide politice mai mulți pensionari, femei de serviciu, studenți și angajați la stat.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus, într-un format mai neobișnuit. Alături de reporterii de investigație Victor Moșneag, Liuba Șevciuc și Ștefan Bejan discutăm despre provocările cu care se confruntă jurnalismul de investigație din Republica Moldova. De asemenea, reporterii oferă și unele detalii din spatele unor anchete renumite.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Am urmărit predicile rostite de preoți în bisericile conduse de Mitropolitul Vladimir și am aflat cum lucrează Moscova prin slujitorii săi îmbrăcați în sutane. Investigația dezvăluie rolul clericilor propagatori ai minciunilor elaborate în laboratoarele Kremlinului în războiul informațional dus de Rusia contra Moldovei.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Gazul de 10 lei promis de Ilan Șor și bașcana Evghenia Guțul locuitorilor din Găgăuzia ascunde în spate o schemă sofisticată cu ramificații până la Moscova. Companiile din Turcia și Germania, care s-au angajat să livreze gaze la preț preferențial nu sunt decât firme interpuse să camufleze livrări de gaze din Rusia. Mai exact, acestea duc spre un oligarh ucrainean prorus, apropiat de fostul președinte al țării vecine Victor Ianukovici și de gigantul rus Gazprom, arată cea mai nouă investigație Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Procurorul General Interimar pune cărțile pe masa... despre judecătorii corupți, legi ineficiente si soarta dosarelor de rezonanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS dezvăluie cum războiul din Ucraina a dat peste cap piața de medicamente din Republica Moldova. Invazia Rusiei în Ucraina a avut multiple consecințe economice și sociale inclusiv asupra țării noastre. Una dintre crizele generate de agresiunea militară rusească a fost lipsa de medicamente pentru spitalele din Moldova. Din cauza sistării activității mai multor fabrici și depozite de medicamente din Ucraina și a schimbării lanțurilor de distribuție, mai multe medicamente au ajuns să coste chiar și de două ori mai scump.

/VIDEO/ Bonusuri pentru oficiul central al CFM și restanțe salariale pentru muncitori. Spînu îl acuză pe Tofilat de management defectuos
/VIDEO/ Bonusuri pentru oficiul central al CFM și restanțe salariale pentru muncitori. Spînu îl acuză pe Tofilat de management defectuos
/PROMO/ Moldova gândește: Comorile țării, în groapa nepăsării. Le mai putem salva?
/PROMO/ Moldova gândește: Comorile țării, în groapa nepăsării. Le mai putem salva?
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/VIDEO/ Șoferul mașinii în care a urcat tânăra dispărută la Orhei, plasat în arest preventiv. Poliția a extins căutările
/VIDEO/ Șoferul mașinii în care a urcat tânăra dispărută la Orhei, plasat în arest preventiv. Poliția a extins căutările

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

19 aprilie 2024, ora 20:40

Două persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite după ce armata rusă a atacat orașul Dnipro, în dimineața zilei de 19 aprilie. Administrația militară regională a comunicat că au fost avariate două instalații de infrastructură din oraș și o clădire rezidențială. 

UPDATE Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar în eventualitatea reluării negocierilor de pace. „Spre deosebire de istoria de la Istanbul (negocierile ruso-ucrainene din martie 2022), nu vom face niciun fel de pauză în acţiunile militare în timpul discuţiilor”, dacă ar avea loc din nou astfel de tratative, a spus Lavrov într-un interviu cu trei mass-media ruse, printre care şi Sputnik.

UPDATE Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a spus vineri țărilor membre NATO că Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme Patriot sau alte sisteme de apărare antiaeriană de înaltă performanță pentru a contracara atacurile aeriene rusești, îndemnându-le să își sporească asistența militară pentru Kiev.

UPDATE Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat vineri că, în prezent, China este principalul contributor la complexul industriei militare rusești, furnizând Rusiei inputuri și componente pentru armament. Blinken, vorbind în Italia după o reuniune a miniștrilor G7, a declarat că China nu poate ajuta Rusia dacă dorește să aibă relații bune cu Europa.

UPDATE Miniştrii de externe ai statelor din G7 vor continua să sprijine dreptul la autoapărare al Ucrainei și reiterează angajamentul față de securitatea pe termen lung a țării aflate în război. Totodată, țările își vor intensifica asistența în materie de apărare și s-au angajat „să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei” împotriva atacurilor Rusiei. „Noi, miniștrii de externe ai G7 din Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit, Franța, Germania, Italia, Japonia și Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, precum și Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, condamnăm cu fermitate războiul de agresiune în curs de desfășurare al Rusiei împotriva Ucrainei. Ne reafirmăm hotărârea noastră de neclintit de a sprijini Ucraina democratică în timp ce își apără libertatea, suveranitatea, independența și teritoriul în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional. Aducem un omagiu curajului și rezistenței poporului ucrainean, care luptă pentru libertatea și viitorul său democratic. La zece ani de la ocuparea ilegală a Crimeei de către Rusia și de la instaurarea de către aceasta a unor regimuri proxy nerecunoscute în unele părți din Donbas și în al treilea an de invazie la scară largă a Ucrainei, cerem ca Federația Rusă să își retragă imediat, complet și necondiționat toate forțele militare și echipamentele de pe teritoriul recunoscut internațional al Ucrainei. Rusia poate pune capăt acestui război astăzi”, se arată în declarația G7.

UPDATE Volodimir Zelenski a condamnat atacul de la Dnipro: „Condoleanțe familiilor și celor apropiați lor. Trebuie să înfrângem teroarea rusă. Aceasta nu este doar o necesitate a statului nostru, nu doar a ucrainenilor, este o necesitate globală. Rusia trebuie să răspundă pentru teroarea sa, iar fiecare rachetă, fiecare shahed trebuie să fie interceptată. Lumea poate garanta asta, partenerii au capacitățile necesare. Aceasta a fost demonstrat în special pe cerul Orientului Mijlociu, și trebuie să funcționeze și pe cerul Europei”.

UPDATE Directorul CIA, Bill Burns, a avertizat joi că, dacă SUA nu trimit mai mult sprijin militar, Ucraina ar putea pierde războiul împotriva Rusiei până la sfârşitul anului, relatează CNN. „Există un risc foarte real ca ucrainenii să piardă pe câmpul de luptă până la sfârșitul anului 2024”, a subliniat acesta.

UPDATE Ucraina i-a avertizat joi pe miniștrii de externe ai marilor puteri din Grupul celor șapte (G7) că trebuie să schimbe strategia dacă vor ca Kievul să reziste atacurilor aeriene rusești din ce în ce mai distructive. Miniștrii G7, reuniți pe insula Capri, au recunoscut necesitatea de a trimite mai multe sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a participat, de asemenea, la reuniunea G7 de joi, declarând înainte de începerea ei că Alianța caută în mod activ să trimită mai multe sisteme de apărare aeriană cât mai repede posibil. `Lucrăm la posibilitatea de a (trimite) mai multe baterii Patriot în Ucraina. Suntem în dialog cu anumite țări specifice", a spus el. 

UPDATE Donald Trump cere Europei să „se mişte'” în cazul Ucrainei. Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se „mişte” şi să elibereze mai multe fonduri pentru Ucraina. „Cum se face că Statele Unite au angajat peste 100 de miliarde de dolari în războiul din Ucraina, mai mult decât Europa, în timp ce ne desparte un ocean!”, a spus el.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO
/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/PROMO/ Moldova gândește: Comorile țării, în groapa nepăsării. Le mai putem salva?
/PROMO/ Moldova gândește: Comorile țării, în groapa nepăsării. Le mai putem salva?
/VIDEO/ Insulă de lalele, inaugurată la Grădina Botanică. În mica „Olandă” poate fi admirată și floarea numită Maia Sandu
/VIDEO/ Insulă de lalele, inaugurată la Grădina Botanică. În mica „Olandă” poate fi admirată și floarea numită Maia Sandu
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/VIDEO/ Smochine crescute în Moldova. Pomicultorul își laudă roada: „Pun fotografii pe Facebook și imediat vând”
/VIDEO/ Smochine crescute în Moldova. Pomicultorul își laudă roada: „Pun fotografii pe Facebook și imediat vând”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram