Război în Ucraina, ziua 126: Schimb de prizonieri și summit NATO cu participarea lui Zelenski. Bloc atacat la Nikolaev

externe

Trupele Moscovei s-au retras din zona Harkovului în direcția graniței cu Rusia. Anunțul primarului ucrainean

14 mai 2022, ora 15:30
Distribuie:

Primarul din Harkov, Ihor Terekhov, a declarat că rușii s-au retras din zona orașului în direcția graniței cu Rusia. El spune că trupele ruse au reușit să intre într-o mică parte din oraș și că nu ar fi stat acolo pentru multă vreme, scrie BBC, potrivit ziare.com.

„Rușii bombardau în mod constant Harkovul pentru că stăteau foarte aproape de oraș. Și datorită eforturilor apărării teritoriale a Harkovului și a Forțelor Armate ucrainene, rușii s-au retras departe de zona orașului în direcția graniței cu Rusia”, afirmă primarul din Harkov.

El mai precizează că oamenii se întorc treptat în oraș. Nu au fost bombardamente în ultimele cinci zile.

„A existat o singură încercare din partea rușilor de a lovi orașul cu o rachetă lângă aeroportul Harkov, dar atacul a fost eliminat de Apărarea Aeriană ucraineană”, adaugă primarul.

Experți militari americani de la Institutul amintit susțin că Ucraina „probabil a câștigat bătălia de la Harkov”. Potrivit acestora, dârzenia trupelor ucrainene a împiedicat Rusia să încercuiască cel de-al doilea oraș al Ucrainei după mărime.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram