Război în Ucraina, ziua 90: Rusia a preluat controlul a 5 fabrici din industria de apărare

timp liber

/VIDEO/ Zdob și Zdub cu frații Advahov au făcut show pe scena Eurovision. Ce a spus un prezentator

14 mai 2022, ora 23:50
Distribuie:

Europenii aleg în această seară, 14 mai, câștigătorul concursului „Eurovision 2022”. Pe scenă au urcat deja 19 din cele 25 de țări, inclusiv reprezentanții țării noastre.

Trupa Zdob și Zdub, împreună cu orchestra fraților Advahov au ridicat sala în picioare cu melodia „Trenulețul”, cântată în limba română și engleză. Publicul a fost încântat de prestația moldovenilor, au chiuit și au aclamat.

„Suntem foarte bucuroși. Pentru toți, noi suntem câștigătorii. Vă mulțumim pentru organizare, pentru muzică. Italia, amore mio”, a spus solistul trupei Zdob și Zdub.

„Băieți, m-ați făcut să dansez ca nebunul”, a exclamat Alessandro Cattelan, unul dintre prezentatori.

Țara noastră s-ar putea clasa pe locul 10, potrivit caselor de pariuri. 

Evoluția incendiară a Trupei Zdob și Zdub și a fraților Advahov din cadrul semifinalei concursului, care a avut loc pe 11 mai, a ridicat, de asemenea, spectatorii în picioare. 

„Ați făcut o treabă bună!”, le-a spus gazda competiției, interpreta italiană, Laura Pausini. 

Prestația artiștilor noștri a fost apreciată și de jurnaliștii de la BBC, acreditați să reflecteze acest concurs muzical. 

„Dacă vă întrebați ce înseamnă Eurovision, uitați-vă la acești băieți!”, este mesajul publicat pe Twitter. 

De altfel, Trupa Zdob și Zdub a intrat în Cartea Recordurilor Eurovision. Este singura trupă din întreaga istorie a acestui concurs care a ajuns de trei ori în finala Eurovision în trei decenii diferite. Despre acest lucru au anunțat chiar organizatorii concursului, acum câteva zile. 

Zdob și Zdob au participat la Eurovision în 2005 cu "Boonika bate toba" și în 2011, când au cântat "So Lucky".

Cel mai bun rezultat obținut de Republica Moldova la Eurovision este locul 3 în 2017, când Sunstroke Project a interpretat piesa "Hey Mamma".

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram