social

Alertă pe lacul Ghidighici. Un tânăr a fost salvat de la înec după ce s-a prăbușit sub gheață

Sursa foto: IGSU
04 ianuarie 2022, ora 17:10
Distribuie:

Un tânăr de 21 de ani a fost salvat de la înec după ce gheața a cedat. Prin urmare, acesta a căzut în apele lacului Ghidighici din localitatea Vatra. La moment viața tânărului nu se află în pericol.

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), incidentul s-a produs în dimineața zilei de 4 ianuarie. Datorită salvamarilor care au intervenit la timp și l-au scos pe tânăr din apă, bărbatul a fost preluat de către medicii veniți la fața locului.

În acest context, IGSU atenționează populația că aflarea pe stradul de gheață în această perioadă, când temperaturile oscilează între minus și plus, reprezintă un pericol pentru viață.

Astfel, pescarii sunt îndemnați să evite pescuitul la copcă și mersul pe bazinele acvatice, întrucât grosimea acestuia nu depășește 8-10 cm. Totodată, cei care doresc neapărat să pescuiască o pot face numai în cazul în care temperatura aerului va înregistra valori negative mai multe zile la rând.

Maturii sunt rugați să-și monitorizeze copiii aflați în vacanța de iarnă și să nu le permită jocurile în preajma bazinelor acvatice abia înghețate.

În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul de Urgență 112.

 

 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram