social

Ambasadorul Republicii Moldova la București: Parteneriatul dintre România și Moldova trebuie să devină ireversibil

12 ianuarie 2022, ora 11:27
Distribuie:

Republica Moldova și România ar trebuie să facă în așa fel încât parteneriatul strategic dintre aceste două țări să devină ireversibil, a declarat ambasadorul al Republicii Moldova la Bucureşti, Victor Chirilă, potrivit Agerpres.

Diplomatul susţine că atât autorităţile de la Bucureşti, cât şi cele de la Chişinău trebuie să profite de contextul regional şi să aplice în detaliu prevederile parteneriatului strategic dintre cele două state.

„Provocări sunt multe, dacă ne gândim şi la contextul regional, care nu este deloc îmbucurător, dar acest lucru, dimpotrivă, trebuie să ne mobilizeze şi mai mult pentru a profita de unică oportunitate pe care o avem astăzi şi la Chişinău, şi la Bucureşti. Având în vedere că avem şi aici o majoritate solidă, şi la Chişinău o majoritate pro-europeană solidă, putem să fructificăm la maxim această fereastră de oportunitate şi să dăm esenţă reală în parteneriatul nostru strategic pe proiecte concrete, de inter-conectare, de apropiere, de creare a fronturilor economice, comerciale, infrastructurale, lingvistice şi culturale unice dintre ţările noastre”, a declarat acesta.

Potrivit lui ambasadorului Victor Chirilă, una din prioritățile pe termen scurt este să fie organizată o şedinţă comună a celor două Guverne.

„Acesta este cel mai important lucru, să facem ca parteneriatul strategic să devină ireversibil. Aşa cum am spus-o şi astăzi la întâlnirea cu domnul preşedinte Iohannis, parteneriatul nostru strategic a devenit sinonim cu integrarea noastră europeană", a mai spus Chirilă.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram