social

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon a depus jurământul de intrare în funcție la Washington DC

29 decembrie 2021, ora 15:05
Distribuie:

Noul Ambasador al SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon a depus, pe 28 decembrie 2021 la Washington DC,  jurământul de intrare în funcție. Ambasadorul Logsdon va sosi în curând în Moldova pentru a conduce echipa Ambasadei în continuarea consolidării relației bilaterale SUA-Moldova pe care cele două țări ale noastre au edificat-o în ultimii 30 de ani.

Membru de carieră al Serviciului Diplomatic de nivel superior, Ambasadorul Logsdon a fost cel mai recent șef de cabinet al Subsecretarului pentru Creștere Economică, Energie și Mediu și, înainte de aceasta, a fost Asistent Principal Adjunct al Secretarului de Stat în Biroul Resurse Energetice. A fost, de asemenea, șef adjunct al misiunii Ambasadei SUA la Berlin, Germania, până în mai 2018.

Înainte de a pleca la Berlin, Ambasadorul Logsdon a fost asistent Executiv al Secretarului de Stat adjunct pentru Management și resurse și a fost, de asemenea, secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat. Funcțiile sale anterioare le includ pe cea de director al Centrului de operațiuni, director al Oficiului pentru Afaceri Ruse și șef adjunct al misiunii din Tbilisi, Georgia.

De asemenea, a fost consilier politic la Kiev, Ucraina și a ocupat o varietate de poziții în Bangkok, Thailanda, Almaty, Kazahstan, Islamabad, Pakistan și Stuttgart, Germania. Ambasadorul Logsdon vorbește limbile rusă, ucraineană, thailandeză și germană. Studiază limba română.

Ambasadorul Logsdon este originar din Sewickley, Pennsylvania, deține o diplomă de master în relații internaționale de la Universitatea din Virginia și o diplomă de licență în guvernare de la Universitatea Notre Dame. La Chișinău i se va alătura soția, Michelle, ofițer recent pensionat al Serviciului Afaceri Externe.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram