externe

Boris Johnson a recunoscut că a participat la o petrecere la sediul Guvernului în toiul pandemiei. Premierul britanic și-a cerut oficial scuze

12 ianuarie 2022, ora 15:53
Distribuie:

Premierul britanic Boris Johnson a prezentat miercuri ”scuze” şi a recunoscut că şi-a făcut apaiţia la o petrecere în grădina sediului Guvernului, pe Downing Street – în toiul carantinei -, însă susţine că a crezut atunci, ”în mod implicit” că era vorba despre o reuniune de lucru, relatează AFP, citată de News.ro

Boris Johnson a declarat în Parlament că el credea că evenimentul respectiv respecta reglementările sanitare aflate în vigoare la acea dată. El şi-a asumat „responsabilitatea erorilor” comise.

Liderul opoziţiei laburiste Keir Starmer i-a cerut imediat lui Boris Johnson să demisioneze.

„Apărarea sa, care constă în a spune că nu ştia că era o petrecere este atât de ridicolă, încât este o insultă la adresa publicului britanc”, a denunţat el în şedinţa săptămânală de interpelare a Guvernului în Parlament.

„Va avea el, acum, decenţa să demisioneze?”, a întrebat el.

Keir Starmer îl acuză pe Boris Johnson de faptul că „minte ca un smulgător de dinţi”.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram