externe

Călătorii din țările UE care se află pe lista zonei roșii a Bulgariei trebuie să prezinte un test PCR negativ la intrarea în țară

06 ianuarie 2022, ora 18:41
Distribuie:

Începând de vineri, 7 ianuarie, călătorii ce vin din țările Uniunii Europene (UE), are se află pe lista zonei roșii a Bulgariei trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de a intra în țară, scrie Libertatea.ro.

Potrivit ministrului Sănătății, măsura are ca scop limitarea răspândirii noii variantei de coronavirus Omicron și vine după ce țara balcanică a înregistrat primele 12 cazuri de Omicron după Anul Nou. 

Miercuri, 5 ianuarie în Bulgaria a fost raportată o creștere bruscă a noilor infecții la peste 6.200 de cauzuri noi. 

Regula se aplică și călătorilor din Regatul Unit. Pe lista zonei roșii a Bulgariei sunt țări care au raportat peste 500 de infecții cu coronavirus la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile sau au raportat o răspândire puternică a unei variante COVID care provoacă îngrijorare, precum e cazul Delta sau Omicron.

Austria, Ungaria, Luxemburg și România sunt singurele state membre ale UE care nu se află în prezent pe lista zonei roșii a Bulgariei, dar lista poate suferi modificări în funție de evoluția pandemiei. De exemplu, România a înregistrat o creștere semnificativă a cazurilor în această săptămână, creștere care poate duce la zona roșie dacă se menține. 

Tot începând de vineri, Bulgaria va adăuga Statele Unite, Canada și Australia pe lista sa de zone roșii, interzicând efectiv sosirile străinilor din aceste țări.
 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram