externe

Certificatele verzi cu vaccinul Johnson&Johnson, anulate în Austria. Vaccinul ar avea o eficiență mai redusă împotriva COVID

04 ianuarie 2022, ora 09:52
Distribuie:

Certificatele verzi COVID-19 cu vaccinul, care se administrează într-o singură  doză - Johnson&Johnson,  și-au pierdut valabilitatea în Austria, transmite digi24.

Începând de luni, cei care s-au vaccinat cu serul dat nu mai pot prezenta certificatul verde pentru călătorii și nici pentru accesul în spațiile unde este cerut acest document.

Amintim că în luna octombrie, când varianta dominantă a coronavirusului era Delta, autoritățile sanitare din Germania raportau că majoritatea persoanelor vaccinate anti-COVID-19 și care totuși s-au infectat au primit serul Johnson & Johnson.

Între timp, guvernul austriac a primit date suplimentare care sugerează că acest vaccin are o eficacitate mai redusă şi faţă de noua variantă Omicron, în comparație cu vaccinurile ARN mesager, astfel că a menţinut decizia de a renunţa la vaccinul Johnson & Johnson, luată în noiembrie.

Cele circa 260 000 de persoane imunizate în Austria cu serul Johnson & Johnson au fost notificate atunci că certificatul lor verde va expira începând din 3 ianuarie, iar pentru a-l putea folosi în continuare trebuie să se vaccineze preferabil cu un vaccin ARN mesager, Pfizer sau Moderna. Însă circa 75.000 dintre persoanele notificate încă nu s-au vaccinat din nou.

Danemarca, Finlanda şi Slovenia au renunţat de asemenea la administrarea vaccinului Johnson & Johnson.

Totuşi, cercetători sud-africani în colaborare cu compania Johnson & Johnson au susţinut joi că o a doua doză din acest vaccin oferă o protecţie de până la 85% în faţa variantei Omicron.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram