social

Cetățenii care urmează să intre sau să iasă din țară pot urmări cum se circulă la frontiere online. Poliția de Frontieră a venit cu precizări

Sursa foto: border.gov.md
04 ianuarie 2022, ora 12:25
Distribuie:

Călătorii care urmează să intre sau să iasă din țară pot urmări online pe pagina Poliției de Frontieră care este situația la punctele de trecere a frontierei și cum se circulă. Cu mai multe recomandări pentru cetățeni au venit șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Valentin Fiodorov și șeful Direcției Control al Frontierei, Andrei Gori într-un briefing de presă.

„Pe pagina oficială a Poliției de Frontieră sunt disponibile camere video care transmit situația în unele puncte de trecere a frontierelor de stat în regim online. Astfel, cetățenii care urmeaă să iasă sau să intre în țară pot urmă situația de la frontieră prin intermediul camerelor web https://border.gov.md/camere-web”. În cazul în care la punctul de trecere Leușeni, situat la frontiera cu România sau Criva la frontiera cu Ucraina, fluxul este aglomerat vă rugăm să alegeți pentru călătorie alte puncte de trecere precum Sculeni, Costești, Briceni sau Larga”, a declarat Andrei Gori.

Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră în perioada 30 decembrie-3 ianuarie au fost înregistrare peste 114 mii de traversări. Printre cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei fiind Leușeni și Criva. 

În perioada sărbătorilor de iarnă pentru a monitoriza situația și a diminua formarea cozilor au fost înreprinse mai multe măsuri printre care dublarea și fortificarea lucrătorilor vamali și ai angajaților la punctele de trecere a frontierei, formarea unor grupuri rezervă de angajați ai Poliției de Frontieră, special pregătiți să intervină operativ în cazul apariției situațiilor specifice și de criză.

Tot în această perioadă, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe ilegalități care urmau a fi comise.

„Printre ilegalitățile descoperite la trecerile de frontieră sunt traficul ilicit de mărfuri și transportarea țigaretelor. Totodată, au fost depistate și documentate mai multe persoane pentru că au încercat să treacă frontiera cu pașapoarte falsificate, dar și cu permise de conducere și de ședere cu semne vizibile de falsificare”, a relatat șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Valentin Fiodorov.

106 persoaneau fost documentate pentru că nu au respectat legislația vamală, astfel, 28 de cetățeni străini nu au fost lăsați să intre pe teritoriul Republicii Moldova dintre care 5 cazuri au fost înregistrate pe Aeroportul Internațional Chișinău. 

 

 

 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram