social

Conducătorii auto nu vor mai fi obligați să dețină asupra lor permisele de conducere

24 decembrie 2021, ora 12:35
Distribuie:

Conducătorii auto nu vor mai fi obligați să dețină asupra sa permise de conducere. Aceștia vor putea fi identificați de ofițerii de patrulare în regim digital, fiind însă necesară prezentarea oricărui alt act de identitate. Parlamentul a aprobat un proiect de lege în acest sens, în lectura a doua. 

Proiectul are ca scop modernizarea și sporirea calității serviciilor publice prestate populației prin reingineria și digitalizarea serviciului public care se referă la eliberarea permisului de conducere. Acesta vizează și o serie de ajustări tehnice privind revizuirea și unificarea terminologiei utilizate în cadrul normativ. Astfel, se propune substituirea termenului de „autovehicul” cu termenul „vehicul”.

Substituirea noțiunii de „permis de conducere” cu cea de „drept de a conduce vehicule”,  va permite preluarea practicilor internaționale privind implementarea  permiselor de conducere electronice. 

De asemenea, se prevede simplificarea procedurilor de certificare a aptitudinilor pentru obținerea dreptului de a conduce, prin reducerea numărului actelor permisive care trebuie prezentate organelor de resort.

Modificările vizate au fost inițiate în contextul realizării programului de stat privind „Modernizarea serviciilor guvernamentale”, dar și a Planului de acțiuni privind reforma de modernizare a serviciilor publice pentru anii 2017-2021.

 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram