social

Cu cât mai mulți, cu atât mai bine. Autoritățile vor să obțină o rată de vaccinare de 70% în Capitală

10 ianuarie 2022, ora 13:57
Distribuie:

Autoritățile sanitare din municipiul Chișinău își propun să obțină o rată de vaccinare de 70 la sută în municipiul Chișinău.  Obiectivul ar trebui să fie atins până la 1 aprilie.

Cel puțin așa speră șeful interimar al Direcției municipale sănătate, Boris Gâlcă, care a vorbit despre acest lucru, astăzi, în cadrul ședinței serviciilor municipale. Potrivit lui, imunizarea este singura modalitate sigură de protecție împotriva COVID-19.

La moment, rata de vaccinare în municipiul Chișinău este de 44 la sută. La nivel național, doar 28 la sută din numărul populației are schema completă de vaccinare. În municipiul Chișinău activează 70 de puncte de vaccinare în cadrul centrelor medicilor de familie din sectoarele Capitalei. De asemenea, zilnic sunt accesibile punctele mobile de vaccinare – troleibuzul și autobuzul.

Pe parcursul zilei de astăzi, în intervalul orelor 10:00 – 18:00, troleibuzul va fi în sectorul Ciocana, pe bulevardul Mircea cel Bătrân, intersecție cu str. Petru Zadnipru, iar autobuzul va fi în sectorul Botanica, pe bulevardul Dacia 21/1.

Autoritățile sanitare preconizează că după sărbători, numărul cazurilor de îmbolnăvire vor crește brusc.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram