economie

Curtea de Conturi va realiza un audit public în domeniul gazelor naturale

24 decembrie 2021, ora 15:20
Distribuie:

Parlamentul a votat astăzi, în lectura finală, proiectul de lege privind efectuarea auditului public extern în domeniul gazelor naturale. Prin urmare, auditul va fi efectuat de către Curtea de Conturi în vederea obținerii asigurărilor că activitățile și tranzacțiile financiare sunt în deplină conformitate cu prevederile legale aplicabile.

Auditul se va desfășura la întreprinderile de gaze naturale cărora le-au fost impuse obligațiile de serviciu public, la întreprinderile înrudite, precum și la alte persoane juridice afiliate direct sau indirect acestora în partea ce ține de domeniul gazelor naturale.

Indiferent de tipul de proprietate și forma juridică de organizare, entitățile auditate vor fi obligate să admită neîngrădit aflarea auditorilor publici pe teritoriul lor și să asigure accesul direct și liber, în timp util, la informațiile digitalizate, la bazele de date necesare exercitării corespunzătoare a misiunii de audit.

Raportul de audit va fi prezentat până la 30 noiembrie 2022.

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat astăzi, în ședință publică, noile prețuri pentru gazele naturale. Prin urmare, gazul natural pentru consumatorii finali s-a ieftinit cu opt bani pentru un metru cub. Astfel, începând cu 1 ianuarie, 2022  pentru un metru cub de gaze, cetățenii vor achita un tarif de 11 lei, cu TV inclus.

ANRE a aprobat și prețul final de 10,19 lei fără TV inclus, pentru un metru cub de gaze naturale, preț care urmează a fi inclus în facturi începând cu luna ianuarie a noului an.

 

 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram