social

Deputații Partidului „ȘOR” vor contesta la Curtea Constituțională legea privind majorarea vârstei de pensionare

05 ianuarie 2022, ora 12:44
Distribuie:

Deputații Partidului „ȘOR” vor contesta la Curtea Constituțională, legea privind majorarea vârstei de pensionare.  Despre aceasta a anunțat deputatul fugar Ilan Șor într-o conferință video.

Liderul Partidului „ȘOR”, deputatul fugar Ilan Șor, condamnat la închisoare pentru escrocherie și spălare de bani susține că  majorarea vârstei de pensionare „este o decizie scandaloasă și antipopulară, o lovitură dură în bătrâni noștri”.

„Nu putem uita modul în care au decis să-și bată joc de oameni, în special de pensionari, care, tot din cauza PAS, sunt nevoiți să trăiască la limita supraviețuirii, din cauza scumpirilor și a condițiilor de trai care se înrăutățesc de la o zi la alta. Partidul „ȘOR” a spus-o de la bun început că majorarea vârstei de pensionare este o lovitură dură în bătrânii noștri, care sunt nevoiți, din 2022, să iasă mai târziu la pensie, din cauza acestor criminali de la putere”, potrivit unui comunicat emis de fracțiune.

În acest context, Șor a anunțat că deputații din fracțiunea sa parlamentară vor contesta legea la Curtea Constituțională și vor cere anularea ei.

„Vom face acest lucru în următoarea perioadă și sperăm că Înalta Curte va abroga legea. Această lege sfidează un șir de principii constituționale, deoarece condamnă vădit, conștient, oamenii la sărăcie. Sperăm că Înalta Curte le va face dreptate oamenilor”, se mai arată în comunicat.

Amintim că, proiectul de modificare a Legii privind sistemul public de pensii a fost aprobat pe 25 noiembrie 2021 în prima lectură de către Parlament. Prin urmare, începând cu 1 ianuarie 2022 vârsta standard de pensionare pentru bărbați este de 63 de ani, iar stagiul complet de cotizare de 34 de ani.

Pentru femei, vârsta standard  de pensionare de 63 de ani va intra în vigoare începând cu 1 iulie 2028, iar stagiul complet de cotizare de 34 de ani va intra în vigoare începând cu 1 iulie 2024.

 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram