Record absolut: 3.907 infectări cu coronavirus și încă 18 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore

social

Directoarea unei filiale a BC „Banca de Economii” din orașul Strășeni, își va petrece următorii opt ani după gratii. Ar fi extras 4 milioane de lei din depozitul băncii

24 decembrie 2021, ora 13:48
Distribuie:

Directoarea unei filiale a BC „Banca de Economii” din orașul Strășeni, își va petrece următorii opt ani după gratii, după ce instanțele au decis agravarea pedepsei. Aceasta este acuzată pentru că ar fi cauzat daune în proporții destul de mari prin înșelăciune sau abuz de încredere.

Condamnată inițial de către Judecătoria Strășeni, sediul Central, la doi ani de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei la fel, pe un termen de probă de doi ani, la solicitarea insistențelor și procurorilor anticorupție termenul de pedeapsă a directoarei a fost extins.

Astfel, prin Decizia Curții de Apel Chișinău din 06 decembrie 2021, apelul procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție a fost admis, iar inculpata a fost condamnată la opt ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis pentru femei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice și de demnitate publică, de a conduce instituții ce practică activitate comercială pe un termen de cinci ani.

Subsecvent, magistrații au dispus încasarea din contul inculpatei a sumei de 4 151 774 lei cu titlu de prejudiciu material în beneficiul Băncii de Economii SA în proces de lichidare.

Prin urmare, procurorii au demonstrat în instanța de judecată că, inculpata exercitând funcția de director al unei filiale a SA „Banca de Economii” amplasată în orașul Strășeni, urmărind scopul însușirii ilegale a mijloacelor financiare încredințate în administrare, în iulie 2014, folosindu-se de situația de serviciu, având acces liber, a pătruns în depozitul filialei al S.A ’’Banca de Economii” de unde a sustras mijloace bănești, în sumă totală de 4 151 774 lei, cea ce constituie proporții deosebit de mari, după care le-a transmis unor persoane neidentificate de către organul de urmărire penală.

 Ca rezultat al acestor acțiuni BC „Banca de Economii” SA i-a fost cauzat un prejudiciu material în proporții deosebit de mari.

Decizia integrală a Curții de Apel Chișinău va fi pronunțată la data de 24 ianuarie 2022.

 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram