social

Directorul întreprinderii INFOCOM, Sergiu Ceban a plecat din funcție. „Îmi depun demisia din cauza presiunilor politice”

Foto: Facebook/ Sergiu Ceban
12 ianuarie 2022, ora 18:21
Distribuie:

Directorul întreprinderii INFOCOM, Sergiu Ceban și-a dat demisia. Acesta a anunța că pleacă din funcție prin intermediul unei conferințe de presă, susținute în seara zilei de miercuri, 12 ianuarie. 

Eu, Sergiu Ceban, fiind o persoană neafiliată politic, care nu aparține niciunui partid politic cu toate că îmi cunosc munca foarte bine, cunosc foarte bine domeniu, odată cu multiplele presiuni politice am decis să nu aduc aportul diferitor insinuări nefondate de către unii reprezentanți ai anumitor partide, respectiv cu toată stima și tot respectul față de primarul Capitalei și de persoanele care au avut încredere în mine am decis să declar că îmi dau demisia. Sper că acele procese de modernizare a instituției pe care le-am pornit vor fi continuate. Îmi depun demisia din cauza tuturor presiunilor politice pe care le-am simțit în ultima perioadă” a declarat Ceban.

Decizia acestuia vine după ce în ultimele zile s-a pomenit într-un scandal pornit de membrii partidului PAS. 

Pe 5 ianuarie, reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău au solicitat anularea dispoziției prin care Sergiu Ceban a fost numit directorul întreprinderii INFOCOM. Totodată, aceștia au cerut să fie organizat un nou concurs pentru această funcție, iar persoana selectată să fie una integră și fără conflicte de interese.

Subiectul dat a ajuns în opinia publică după ce consilieri fracțiunii PAS au publicat o înregistrare video în care Roman Cojuhari, președintele PAS în CMC, a declarat că Ion Ceban l-a numit în funcția de director la INFOCOM pe Sergiu Ceban cu scopul de a prelua baza de date a întreprinderii și de a falimenta instituția.

„Sergiu Ceban este fondatorul și directorul companiei SRL eBloc Group, care prestează servicii de gestionare și administrare pentru blocuri locative din Moldova. Baza de date a peste 80% din locuințele municipiului Chișinău deținută de ÎM INFOCOM, le-ar fi de mare folos pentru a-și extinde activitatea și veniturile personale ale familiei Ceban. Sergiu Ceban, prin acțiunile sale din postul pe care îl deține, face abuz de putere și atac raider asupra ÎM INFOCOM. Acesta în mod intenționat acaparează baza de date și informațiile confidențiale a proprietarilor de apartamente din mun. Chișinău. Este un furt al proprietății municipale în valoare de circa 10 milioane de lei”, indică consilierii PAS într-un comunicat de presă”, se mai artă într-un comunicat emis de fracțiune.

Întreprinderea municipală INFOCOM este instituția care tipăreşte şi expediază facturile pentru întreţinere cetățenilor municipiului Chișinău.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram