externe

Discuțiile Rusia-Occident privind Ucraina: Eșec pe toată linia. Portița diplomatică rămâne deschisă

14 ianuarie 2022, ora 11:11
Distribuie:

Maratonul diplomatic de o săptămână în care s-a încercat temperarea poziției Federației Ruse în raport cu Ucraina s-a terminat cu un eșec la Viena. Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa nu a reușit să avanseze pe calea dialogului, astfel că partenerii din Europa și Statele Unite se pregătesc pentru ce poate fi mai rău.

Rusia rămâne inflexibilă în pretențiile sale de a ține departe de propriul teritoriu granița alianței nord atlantice, prin respingerea adeziunii Ucrainei și dezarmarea flancului estic al NATO, scrie tvr.ro.

În fața unor astfel de pretenții nerealiste și după repetatele eșecuri de la Geneva și Bruxelles, Viena rămânea ultima soluție diplomatică aflată pe masă. Aceasta a eșuat însă pentru moment, dar portița diplomatică rămâne deschisă.

La Brest, în Franța, miniștrii de externe europeni s-au întâlnit sub patronajul președinției franceze a Consiliului în așa numitul format "Gymnich", în care înalții oficiali vin neînsoțiți de asistenți și au ocazia de a discuta pe șleau. Iar rezultatul discuțiilor a fost o voce unică și puternică în ceea ce privește provocările de securitate ale Federației Ruse.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram