economie

DOC/ A fost extinsă perioada în care agenții economici vor putea traversa frontierele moldo-ucrainene fără a achita taxele vamale

30 decembrie 2021, ora 16:33
Distribuie:

A fost extinsă perioada în care agenții economici vor putea trece punctele de trecere a frontierei de stat moldo- ucrainene până pe 30 iunie 2022 fără a achita taxele vamale la bugetul de stat. Un proiect de hotărâre elaborat de către Ministerul Finanțelor a fost aprobat de către Guvern. 

Potrivit documentului, proiectul de hotărâre este elaborat în vederea extinderii perioadei în care agenții economici înregistrați sau neînregistrați în cadrul Agenției Servicii Publice să traverseze punctele de trecere a frontierei de stat Pervomaisk-Cuciurgan, Goianul Nou-Platonovo și Novosavițkoe-Cuciurgan pentru efectuarea procedurilor de vămuire a mărfurilor, fără perceperea drepturilor de import sau export, fără aplicarea măsurilor de politică economică, cu condiția că marfurile rămâne pe teritoriul necontrolat de către organele constituționale.

Astfel, agenții economici respectivi vor putea efectua importul și exporul mărfurilor prin punctele de trecere a frontierelor enumerate mai sus fără a achita taxele vamale la bugetul de stat, cu condiția dată.

Potrivit proiectului de Guvern, elaborat de Ministerul Finanțelor, extinderea termenului până la data de 30 iunie 2022 se justifică prin necesitatea identificării unor instrumente viabile de a asigura înregistrarea și evidența tuturor importatorilor, de comun cu toate instituțiile publice responsabile.

Fostul deputat de la Partidul Platforma DA, Alexandru Slusari a venit cu o reacție după ce pe ordinea de zi a Guvernului a fost inclus și proiectul de hotărâre ce presupune, ca agenții economici care importă mărfuri prin punctele de trecere a frontierei de stat Pervomaisk-Cuciurgan, Goianul Nou-Platonovo și Novosavițkoe-Cuciurgan să nu achite impozite, cu condiția că marfurile rămân pe teritoriul transnistriei.

Alexandru Slusari a catalogat această acțiune ca o cedare a Guvernului față de regimul separatist.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram