economie

/DOC/ Companiile de asigurări nu vor putea acorda împrumuturi persoanelor terțe. Proiectul de lege, votat în lectură finală

25 decembrie 2021, ora 11:39
Distribuie:

Companiile de asigurări și reasigurări nu vor putea acorda împrumuturi cu dobândă din mijloacele bănești disponibile. În scopul sporirii gradului de stabilitate financiară a asiguratorilor care practică activitatea de asigurări generale, Parlamentul a modificat în cadrul ultimei ședințe Legea cu privire la asigurări.

Scopul proiectului de lege constă în ajustarea prevederii privind acordarea împrumuturilor de către companiile de asigurări, ce practică activitatea de asigurări generale, care este caracterizată cu încheierea contractelor de asigurare pe termen scurt, care nu pot fi susținute ca fiind cu esență economică.

„În contextul crizei pandemice de COVID-19, companiile de asigurări se confruntă cu întârzierea încasării primelor de asigurare de la asigurați, devieri de la dezvoltarea normală a portofoliului de asigurări și dificultăți de plată cu alți parteneri ai activității operaționale”, se arată în comunicatul emis.

Proiectul propune să se limiteze acordarea împrumuturilor persoanelor terțe în procesul activității de asigurări generale.

Legea va intra în vigoare în termen de 1 lună de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram