economie

/DOC/ Guvernul ar putea extinde termenul de aplicare a scutirilor plăților vamale pentru unele firme din regiunea transnistreană

27 decembrie 2021, ora 13:46
Distribuie:

Guvernul ar putea extinde termenul scutirilor pentru plățile taxelor vamale pentru unele firme din regiunea transnistreană. Un proiect de hotărâre în acest sens, se regăsește pe ordinea de zi a ședinței Guvernului stabilită pentru data de 29 decembrie. 

Potrivit documentului, proiectul de hotărâre este elaborat în vederea extinderii perioadei în care agenții economici înregistrați sau neînregistrați în cadrul Agenției Servicii Publice să traverseze punctele de trecere a frontierei de stat Pervomaisk-Cuciurgan, Goianul Nou-Platonovo și Novosavițkoe-Cuciurgan pentru efectuarea procedurilor de vămuire a mărfurilor, fără perceperea drepturilor de import sau export, fără aplicarea măsurilor de politică economică, cu condiția că marfurile rămân pe teritoriul necontrolat de către organele constituționale.

Astfel, agenții economici respectivi vor putea efectua importul și exporul mărfurilor prin punctele de trecere a frontierelor enumerate mai sus fără a achita taxele vamale la bugetul de stat, cu condiția dată.

Potrivit proiectului de Guvern, elaborat de Ministerul Finanțelor, extinderea termenului până la data de 30 iunie 2022 se justifică prin necesitatea identificării unor instrumente viabile de a asigura înregistrarea și evidența tuturor importatorilor, de comun cu toate instituțiile publice responsabile.
 


 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram