politic

/DOC/ Ridicarea construcțiilor capitale în zonele spațiilor verzi, interzistă. Proiectul de lege a fost aprobat în lectura finală

24 decembrie 2021, ora 18:04
Distribuie:

Deputații au votat pentru a fi stabilită interdicția de a fi ridicate construcții capitale în spațiile verzi ale localităților urbane și rurale. Proiectul a fost adoptat, în lectură finală, cu votul a 58 de parlamentari.

Scopul modificărilor legislative este de a stopa actele de corupție și de protecționism. Astfel, administrația publică locală va putea emite doar autorizații pentru amplasarea obiectivelor şi instalațiilor compatibile cu spațiile verzi, şi anume a celor pentru practicarea sportului, jocurilor şi odihnei, sau a obiectivelor cu caracter cultural-artistic și unități comerciale mobile.

De asemenea, proiectul prevede și modificarea Codului contravențional, pentru sancționarea faptelor de construcție sau amplasare neautorizată a obiectivelor pe teritoriul spațiilor verzi, proprietate publică. 

Așadar, Codul contravențional a fost completat cu un articol, care prevede amenzi pentru cei care încalcă legislația. Mărimea contravenției pentru persoanele fizice variază de la 60 la 90 unități contravenționale. 

De asemenea, persoanele cu funcții de răspundere riscă amenzi în valoare de la 210 la 270 unități contravenționale, iar, pentru persoanele juridice, mărimea contravenției variază de la 240 la 300 de unități contravenționale.

Proiectul de lege va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram