social

/DOC/Un funcționar din cadrul Serviciului Fiscal de Stat, depistat cu avere nejustificată de peste jumătate de milion de lei. Cine este acesta

30 decembrie 2021, ora 18:00
Distribuie:

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat o diferență substanțială de peste 500 mii lei, între avere dobândită și veniturile obținute de către funcționarul în cadrului Serviciului Fiscal de Stat, Ion Frunze și soția acestuia, precum și caracterul nejustificat al deținerii acestei averi.

Potrivit reprezentanților ANI, în urma materialelor acumulate s-a ajuns la concluzia că explicațiile subiectului controlului nu sunt întemeiate, deoarece afirmațiile acestuia nu se bazează pe probe concludente și veridice.

„Prin urmare, în rezultatul examinării în ansamblu a evoluției modificărilor patrimoniale care reprezintă echivalentul bănesc al averii dobândite – apartament, teren agricol, mijloace de transport şi a cheltuielilor suportate, comparativ cu veniturile obținute în aceeași perioadă de către persoana supusă controlului împreună cu soția, până în noiembrie 2016, s-a stabilit o diferență substanțială în valoare de - 500 049,31 lei” se arată într-un comunicat emis de ANI.

ANI va transmite cauza în instanța de judecată spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate în mărimea diferenței substanțiale constatate.  

În consecință,  funcționarul public se decade din dreptul de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică, cu excepția funcțiilor eligibile, pe o perioadă de trei ani din momentul când averea va fi constatată ca fiind nejustificată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă.

Persoana supusă controlului va fi înscrisă în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică, acesta fiind obligată să depună declarații de avere și interese personale rectificate.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram