social

Doi cetățeni turci, condamnați la 11 și 6 ani de închisoare în dosarul contrabandei cu 200 kg de heroină

29 decembrie 2021, ora 09:48
Distribuie:

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a demonstrat în instanța de judecată vinovăția celor doi cetățeni turci inculpați în dosarul contrabandei cu 200 kg de heroină din Iran, făcut public în iunie 2021.

Astfel, pe acest dosar care vizează cea mai mare captură de heroină din istoria Moldovei,  Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a pronunțat decizia de condamnare a inculpaților, cu executarea pedepsei în închisoare, pentru termene de 11 ani și respectiv de 6 ani.

Totodată, instanța de judecată a dispus nimicirea celor 200 kg de heroină introduse în țară prin contrabandă, precum și achitarea de către inculpați a cheltuielilor de judecată, în sumă de peste 40 000 de lei. Suplimentar, magistrații au dispus confiscarea în contul statului a circa 200 000 de lei de la inculpați.

Urmare a studierii actului judecătoresc, procurorii PCCOCS vor contesta blândețea sentinței la Curtea de Apel Chișinău, precum și vor solicita expulzarea celor doi inculpați, după executarea pedepsei.

Reamintim, activitatea de documentare a grupării s-a desfășurat începând din toamna lui 2020. Potrivit materialelor dosarului, heroina urma să fie livrată în statele Uniunii Europene. În acest scop, organizatorul grupării de origine turcă își înregistrase la Chișinău o companie cu activitate de transportare a materialelor de construcție și a articolelor sanitare din Iran, pe cale maritimă, iar apoi pe cale terestră – din Rusia spre Moldova. După ce și-a format un istoric economic pozitiv, inculpatul a purces la implementarea schemei de contrabandă cu substanțe narcotice.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram