social

Dorel Musteață și Nina Cernat nu vor fi cercetați penal. PA a dispus că acuzațiile imputate magistraților nu au fost confirmate

28 decembrie 2021, ora 18:11
Distribuie:

Procuratura Anticorupție a refuzat să pornească urmărirea penală în privința judecătorilor, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dorel Musteață și Nina Cernat, iar procesele penale inițiate au fost clasate.

Soluția de refuz în pornirea urmării penale în privința magistraților a fost dispusă de către procurori, deoarece în rezultatul probatoriului administrat, s-a constatat că, faptele imputate acestora nu întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor prevăzute de legea penală.  În cadrul unor procese penale, procurorii au examinat acțiunile celor doi magistrați, prin prisma elementelor infracțiunilor de îmbogățire ilicită și fals în declarații.

Amintim că în 23 noiembrie fostul deputat, Alexandru Slusari, a făcut public un document despre care afirmă că ar fi fost trimis de SIS către procurorul general, Alexandr Stoianoglo încă acum un an. Documentul constată că în procesul investigațiilor care l-au vizat pe membrul CSM a fost sesizat un caracter disproporțional al situației materiale reale, inclusiv a rudelor apropiate, în raport cu veniturile și bunurile declarate de către Dorel Musteață. Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate din Republica Moldova a confirmat autenticitatea documentului, făcut public de către Slusari.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram