social

Dorin Damir și Valeriu Cojocaru au primit încă 30 de zile de arest preventiv. Judecătoria Chișinău a prelungit măsura arestului

30 decembrie 2021, ora 09:00
Distribuie:

Dorin Damir și Valeriu Cojocaru, cercetați pentru abuz de putere în dosarul angajărilor fictive la fosta Direcție nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratul General al Poliției al MAI, au primit încă 30 de zile de arest preventiv. 

Judecătoria Chișinău, sediul a dat curs demersurilor procurorului PCCOCS și a prelungit măsura arestului preventiv în privința celor doi inculpați.

Dosarul angajărilor fictive în cadrul fostei Direcții numărul 5 a ajuns pe masa judecătorilor, la sfârșitul lunii septembrie. Procurorul de caz a menționat atunci că există probe suficiente, pentru ca vinovăția inculpaților să fie demonstrată.

Totul a început încă acum patru ani, când Alexandru Pînzari, care conducea Inspectoratul General al Poliției, împreună cu șeful de atunci al Direcției numărul 5, Valeriu Cojocaru, l-au angajat ilegal pe Dorin Damir. Acesta din urmă, care este și finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc, primea salariu de la stat, periodic era ridicat în grad și avea acces la informații secrete.

De când a fost reținut Damir, nu și-a făcut niciodată apariția în fața presei. La rândul său, Valeriu Cojocaru a refuzat să facă declarații, pe când Alexandru Pînzari a pledat în permanență nevinovat. Toți trei sunt acuzați de „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”. Pentru toate acestea, legea penală prevede până la 12 ani de pușcărie.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram