social

Dosarul capturii de peste 150 de mii de țigarete, depistate la postul vamal din Leușeni, trimis în judecată

27 decembrie 2021, ora 11:10
Distribuie:

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), anunță că a încheiat urmărirea penală și a trimis în judecată dosarul penal de învinuire a unui șofer de tir, care în octombrie 2021 a ascuns în rezervoarele camionului pe care-l conducea și cu care urma să intre în țară peste 150 de mii de țigarete.

Potrivit declarațiilor acestuia, investiția pe care o făcuse pentru cumpărarea țigaretelor cu filtru, pe care intenționa să le comercializeze pe piața neagră a Uniunii Europene era de circa 300 de mii de lei, iar ascunzișurile din cele două rezervoare le confecționase artizanal.

 Bărbatul muncea în calitate de șofer de curse lungi începând din 2019, iar cele nouă mărci scumpe de țigarete le cumpărase de la stațiile de alimentare cu combustibil.

La solicitarea procurorilor PCCOCS, pe marfa de contrabandă și transport a fost aplicat sechestru, în vederea confiscării lor ulterioare, în folosul statului. 

Potrivit legii, contrabanda cu mărfuri accizate comisă în circumstanțele acestei cauze penale, se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani. 

Bărbatul își recunoaște vinovăția, iar Judecătoria Hâncești urmează să se pronunțe cu privire la dosarul trimis de procurori pentru examinare în fond.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram