Record absolut: 3.907 infectări cu coronavirus și încă 18 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore

externe

Elveția se alătură altor țări și permite cetățenilor să-și schimbe sexul în acte

26 decembrie 2021, ora 19:25
Distribuie:

Elveția se alătură Irlandei, Belgiei, Portugaliei și Norvegiei și permite cetățenilor să-și schimbe legal sexul în acte. Persoanele care au sub 16 ani, vor avea nevoie de acordul tutelei pentru a face această modificare îm acte, scrie Digi24.

Conform modificărilor aduse Codului civil al Elveției, orice persoană cu vârsta peste 16 ani care nu este sub tutelă legală își va putea modifica sexul și numele printr-o declarație dată la oficiul stării civile.

În prezent, schimbarea sexului în acte necesită un certificat medical care confirmă identitatea transgender a unei persoane.

Unele cantoane - regiuni semi-autonome ale Elveției federale – cer, de asemenea, unei persoane să se supună tratamentului hormonal sau tranziției anatomice înainte de a-și schimba legal sexul, în timp ce, pentru o schimbare a numelui, e necesară dovada că noul nume a fost deja utilizat în mod neoficial de câțiva ani.

Elveția a votat în septembrie pentru legalizarea căsătoriei civile și a dreptului de a adopta copii pentru cuplurile de același sex. Este una dintre ultimele țări din Europa de Vest care a făcut acest lucru.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram