Fără sorți de izbândă. Lidia Bulgac a cerut revocarea sa din componența Comisiei de evaluare a procurorului general suspendat

28 decembrie 2021, ora 13:05
Distribuie:

Lidia Bulgac, desemnată anterior în calitate de membru și președinte al Comisiei de evaluare a procurorului general suspendat, a cerut să fie exclusă din componența acesteia. Solicitarea a fost examinată în cadrul ședinței CSP.

Membrul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Eduard Varzari a anunțat despre solicitarea Lidiei Bulgac de a se retrage din componența Comisiei.

„Lidia Bulgac își exprimă retragerea din funcție de  președinte și membru al Comisiei de evaluare în legătură cu anumite motive familiare”, a anunțat Varzari.

În această situație,  membrii CSP s-au pomenit în impas. Deoarece regulamentul de activitate a Comisiei nu prevede mecanismul de examinare a unei asemenea cereri, subiectul a fost amânat până la identificarea unei „soluții optime”.

Amintim că magistrata Lidia Bulgac, fostă președintă interimară a Curții de Apel Chișinău, a fost desemnată în cadrul Comisiei de către Consiliul Superior al Magistraturii.  

Amintim că și anterior au survenit modificări în componența Comisiei de evaluare a lui Stoianoglo.  Experta anticorupție din România, Mariana Alexandru nu a primit acceptul Parchetului de la București pentru a face parte din Comisia de evaluare a șefului suspendat al PG, Alexandru Stoianoglo.

Până la această oră, membrii CSP nu identificase încă o candidatură care să o înlocuiască pe experta din România.

Din partea Comisiei de evaluare a procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo mai fac parte: Drago Kos, expert internațional anti corupție – desemnat de Președinție, avocata Angela Popil, delegată de Ministerul Justiției,  iar din partea procurorului general suspendat a fost înaintat Ion Matușenco.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram