social

Focar de pestă porcină africană într-o gospodărie de la Briceni

01 ianuarie 2022, ora 15:37
Distribuie:

Focar de pestă porcină africană la Briceni! Boala a fost confirmată, prin analize de laborator, la animalele dintr-o gospodărie din localitatea Cotiujeni. 

În scurt timp, s-a întrunit Comisia pentru Situații Excepționale Briceni, care a aprobat un plan de măsuri pentru combaterea și eradicarea acestui focar. 

Totodată, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a demarat procedurile de notificare a structurilor abilitate de la nivel național și din cadrul Uniunii Europene, între care Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor, precum şi alți parteneri externi despre apariția focarului de pestă porcină africană pe teritoriul Republicii Moldova.

Ultimul caz  de pestă porcină africană în Republica Moldova, a fost înregistrat în 13 august 2021, la porcii domestici din satul Hănășenii Noi, raionul Leova.


 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram