social

Fostul deputat democrat Țuțu își va afla pedeapsa în februarie. Magistrații au amânat pronunțarea sentinței

28 decembrie 2021, ora 17:14
Distribuie:

Fostul deputat democrat, Constantin Țuțu își va afla pedeapsa pe 2 februarie. Magistrații de  la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, au dispus amânarea pronunțării deciziei, scrie Zdg.

Sentința urma să fie pronunțată încă în  cadrul ședinței de ieri, însă, aceasta a fost întreruptă și va fi reluată pe 2 februarie 2022 începând cu ora 10.00. Atunci ar trebui să fie pronunțată sentința pe marginea dosarului penal în care este cercetat fostul deputat PDM, Constantin Țuțu, care este cercetat pentru trafic de influență.

La începutul lunii noiembrie, un alt dosar penal în privința fostului deputat democrat, Constantin Țuțu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție. Țuțu  mai este învinuit de îmbogățire ilicită și fals în declarații.  Astfel, potrivit rechizitoriului întocmit de către procurorii anticorupție, fostul deputat, fiind persoană cu funcție de demnitate publică, în perioada 2014-2019, a efectuat cheltuieli în sume mai mari decât veniturile realizate în aceiași perioadă, în vederea denaturării informațiilor reale cu privire la veniturile realizate și cheltuielile suportate a inclus în declarația de avere și interese personale pentru anul 2017 și respectiv 2018, date false și incomplete, asupra veniturilor obținute.

În prezent, în privința învinuitului este aplicată măsura preventivă- obligarea de a nu părăsi țara și măsura asiguratorie – sechestrul asupra bunului imobil și a mijloacelor bănești în limita sumei de 800 000 lei.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram