timp liber

Fostul șef al BEM, Grigore Gacicheivici, bănuit într-un episod ce vizează fraudele bancare scrie cărți pentru copii

30 decembrie 2021, ora 17:31
Distribuie:

Fostul șef al BEM, Grigore Gacicheivici, bănuit într-un dosar ce vizează fraudele bacare scrie cărți pentru copii. Acesta este autorul a 12 cărți dedicate micuților. De la cărți cu poezii, povești și ghicitori până la cărți de desenat.

În ajunul sărbătorilor de iarnă acesta a decis să fac un gest de caritate și a donat mai multe căți grădinițelor și fundațiilor de caritate din Rusia, se arată într-o postare pe una din pagine sale de pe rețelele sociale.

Pe pagina bibliotecii de cărți electronice LitRes, acesta este descris ca fiind poet, scriitor de poezii în limba rusă, engleză și română, membru al Uniunii Scriitorilor din America de Nord, International Writers Guild.

Acesta este autorul mai multor cărți printre care se numără: „Abecedar amuzant!”, „Mă scald în cerul albastru!”, „Ce culoare are zebra?”, dar și altele 

Fostul șef al Băncii de Economii, Grigore Gacicheivici, este bănuit în unul din dosarele de rezonanță privind frauda, bancară. Acesta a fost reținut în anul 2015 și plasat în izolatorul CNA pentru încălcarea normelor de creditare.

Gacichevici și alți patru membri ai Consiliului Băncii de Economii: Vizitiu Ana, Mişov Alexandr, Belibov Leonid, Bejenari Mihail, au foat cercetați penal în instanță, în mai multe cauze pentru faptul că în perioada 2009-2012 au acordat credite neperformante sau neacoperite cu gajuri la 17 persoane juridice, cu valoarea confirmată de bancă în sumă de 1,038 miliarde de lei.

Prin urmare, au fost aplicate măsuri asiguratorii pe bunurile acestor persoane în valoare totală de peste 58 000 000 lei. Tot pentru această perioadă au fost trimise în judecată persoanele fizice care au gestionat companii beneficiare de credite bancare și anume Belschii Serghei, care este cercetat la Judecătoria mun.Chișinău oficiul Buiucani, pentru obținerea creditului prin înșelăciune în mărime de 2 450 000 dolari SUA pe societatea comercială „Nic Trans Grup” SRL și 1 000 000 euro pe societatea comercială „Vesi” SRL.

 

 

 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram