externe

Fostul șef al securității naționale din Kazahstan a fost reținut pentru suspiciuni de trădate

08 ianuarie 2022, ora 09:53
Distribuie:

Autoritățile din Kazahstan anunță că l-a reținut pe fostul șef al securității naționale, un apropiat al lui Nazarbaev, care este acuzat de „trădare”, transmite Reuters.

Karim Massimov, care a fost concediat în timpul acestei săptămâni ca urmare a protestelor violente din țară, a fost reținut alături de alți oficiali. Comitetul de securitate al țării nu divulgă, însă, identitatea celorlalți.

Massimov este  un apropiat al fostului președinte, Nursultan Nazarbaev. El a fost prim-ministru de două ori și s-a aflat și în fruntea administrației prezidențiale atunci când Nazarbaev se afla în fruntea statului, iar ulterior a condus Comitetul pentru Securitate Națională.

Până acum, zeci de oameni au murit în timpul protestelor violente  din Kazahstan. La  solicitarea președintelui Tokaev, revolta oamenilor a fost suprimată cu ajutorul trupelor rusești.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram