/FOTO/ Glod pe străzi: Poliția reamintește pedepsele pentru șoferii cu mașini parcate pe spații verzi

05 ianuarie 2022, ora 17:10
Distribuie:

Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) a reamintit pedepsele prevăzute pentru șoferii care parchează neregulamentar. Oamenii legii au publicat precizarea în contextul în care mașinile sunt lăsate pe spațiile verzi, iar ulterior noroiul de pe roți ajunge pe carosabil.

Astfel, penalitățile sunt de la 900 la 1500 de lei, cu 4 puncte de penalizare, iar mașina va fi ridicată de pe locul respectiv.

Prin urmare, INSP atenționează șoferii să parcheze regulamentar și să nu creeze disconfort celorlalți participanți la trafic, precizând că necunoaşterea legii, graba ori lipsa unor locuri de parcare în zonă, nu înlătură răspunderea contravențională

Totodată, oamenii legii menționează că oprirea mașinilor în stație sau în dreptul trecerii pentru pietoni dereglează traficul și cauzează ambuteiaje, iar pietonii sunt nevoiți să ocolească și să traverseze neregulamentar strada.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram