social

/FOTO/ Imagini inedite de la lansarea Caravanei de Crăciun a MAI. 33 de autospeciale decorate au patrulat pe străzile Capitalei

25 decembrie 2021, ora 09:33
Distribuie:

Caravana de Crăciun a Ministerului Afacerilor Interne a pornit la drum. Astfel, 33 de autospeciale de intervenție au format o coloană imensă, decorată de sărbătoare, care a patrulat pe străzile Capitalei. Actorii principali ai caravanei au fost echipajele de poliție, carabinieri, polițiști de frontieră, salvatori și pompieri. 

În debutul evenimentului, ministra Ana Revenco a venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorilor de iarnă către angajații subdiviziunilor afacerilor interne, cărora le-a mulțumit pentru faptul că sunt mereu alături de oameni.

„Această caravană demonstrează încă o dată că pe lângă curaj și dedicație, angajații afacerilor interne au și un suflet mare. 33 de autospeciale a echipajelor de pompieri, salvatori, carabinieri și poliție vor porni într-o misiune mai deosebită – o misiune în care vor aduce bucurii și zâmbete pe fețele copiilor și a maturilor din Moldova, dar și vor informa cetățenii despre măsurile de precauție în perioada sărbătorilor”, a menționat ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco.

La rândul său, șeful IGSU, Mihail Harabagiu a menționat că în timpul sărbătorilor de iarnă, angajații MAI aduc oamenilor bucurie, dar vin și cu mesajele importante de prevenire a riscurilor, precum și cu îndemnuri pentru preîntâmpinarea situațiilor de criză.

,,Pe parcursul a șase ani consecutiv, IGSU îmbrăcă straie de sărbătoare și împodobește cu mult drag autospecialele de intervenție pentru a fi aproape de dumneavoastră și a aduce magia Crăciunului pe străzile capitalei și în sufletele oamenilor. Pompierii și salvatorii sunt luptătorii timpului de pace, care sting incendii, intervin în foc și ape, situații de criză, iar o dată în an au onoarea să aducă misterul Crăciunului pentru fiecare ce își deschide sufletul”, a menționat Mihail Harabagiu.

Sărbătoarea a continuat pe aleea Ministerului Afacerilor Interne, unde au fost organizate concursuri pentru cei mici, iar copiii au putut explora tehnica de intervenție. Atmosfera a fost întreținută de orchestra MAI „Plai Moldovenesc”, orchestra ,,Model” a IGC, precum și de pompierii și salvatorii voluntari din Mereni, care au încântat publicul cu un recital de colinde. 

În zilele următoare, Caravana de Crăciun a Ministerului Afacerilor Interne va merge în nordul și în sudul țării, pentru a felicita, informa și a fi alături de locuitorii din întreaga republică.

 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram