social

/FOTO/ În ultimii doi ani au fost achiziționate 82 de unități de transport pentru municipiul Chișinău. Care este valoarea investiției

26 decembrie 2021, ora 15:45
Distribuie:

În incinta Parcului de troleibuze nr. 3, astăzi, 26 decembrie, a avut loc prezentarea unităților de transport public, achiziționate în ultimii doi ani de municipalitate. Până în prezent au fost achiziționate 82 de unități de transport pentru a suplini parcul Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău”.

„Zilnic, cu troleibuzul sunt transportați cca 400000 de călători din municipiul Chișinău.
Valoarea totală a investiției în acest scop este de 245 de milioane de lei”, anunță municipalitatea

În anul 2020 au fost procurate 40 de troleibuze clasice - (20 de tip AKSM din Belarus și 20 rulate, de model Skoda 24 Tr-Irisbus, achiziționate din Riga, Letonia). Tot în acest an în Republica Moldova au ajuns și 10 troleibuze articulate (5 de tip AKSM și 5 de model Ganz Solaris Trollino, rulate, achiziționate din Riga).

În anul 2021 au fost achiziționate 20 de troleibuze clasicel AKSM ; 10 troleibuze AKSM cu propulsie autonomă; și două troleibuze articulate, rulate de model VDL Phileas Trolley, achiziționate din Italia.

Toate unitățile de transport achiziționate fiind dotate, inclusiv cu sisteme de supraveghere video și aer condiționat, podea joasă, cu platformă rabatabilă, pentru a asigura o deplasare confortabilă tuturor călătorilor.

Potrivit reprezentanților primăriei Chișinău, până la sfârșitul anului, în Capitală urmează să ajungă încă 20 de troleibuze clasice AKSM, procurate din Belarus, care vor fi asamblate la Atelierul de reparație și asamblare al RTEC.

În acest scop, în bugetul municipal pentru anul viitor au fost prevăzuți 80 de milioane lei pentru procurarea și asamblarea troleibuzelor.

 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram