Record absolut: 3.907 infectări cu coronavirus și încă 18 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore

/FOTO/ Soartă cruntă pentru doi elefanți, găsiți morți într-o groapă de gunoi din Sri Lanka

sursa foto: AP
14 ianuarie 2022, ora 17:10
Distribuie:

Soartă cruntă pentru doi elefanți, găsiți morți în acest weekend într-o groapă de gunoi din Sri Lanka. Animalele au murit din cauza consumului de deșeuri din plastic. Aproximativ 20 de elefanți au murit în ultimii doi ani după ce au consumat gunoiul din plastic situat la 210 kilometri de capitala Colombo, scrie AP.

Examinările animalelor moarte au arătat că aceștia au înghițit cantități mari de plastic nedegradabil care se găsește în groapa de gunoi din apropiere. 

”Polietilenă, ambalaje alimentare, plastic, alte substanțe nedigerabile și apă au fost singurele lucruri pe care le-am putut vedea în autopsie. Hrana normală pe care o mănâncă și o digeră elefanții nu a fost evidentă”, a spus doctorul veterinar pentru animale sălbatice.

Elefanții flămânzi sunt din ce în ce mai vulnerabili din cauza pierderii și degradării habitatului lor natural. Din această cauză, aceștia se aventurează mai aproape de așezările umane în căutarea hranei, iar unii sunt uciși de braconierii sau fermierii supărați din cauza daunelor aduse culturii lor.

Aceste animale sunt foarte venerate în Sri Lanka și se află pe cale de dispariție.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram