social

/FOTO VIDEO/ De ziua lui Mihai Eminescu, mai mulți politicieni au depus flori la bustul poetului

15 ianuarie 2022, ora 11:42
Distribuie:

De ziua lui Mihai Eminescu, mai mulți politicieni și oficiali au depus flori la bustul poetului, pentru a-i aduce un omagiu. Depunerile de flori la bustul marelui poet  de pe Aleea Clasicilor din centrul Capitalei au început chiar de la primele ore ale dimineții. 

Printre cei mai matinali au fost președinta țării Maia Sandu, președiintele Parlamentului Igor Grosu, dar și alți oficiali.

„Cultura națională este dovada dăinuirii noastre în timp, este mijlocul desăvârșit de afirmare a unui neam în fața lumii. În acest sens, suntem un popor norocos – avem cu cine ne mândri”, a remarcat Igor Grosu.

Cu un mesaj a venit și Maia Sandu care a declarat că Ziua Națională a Culturii și ziua nașterii lui Mihai Eminescu, este ziua pe care ar trebui să o sărbătorim, prin muncă, efort, talent, curaj și dăruire, întregul an.

„Nu există doar o zi a culturii, există cultura fiecărei zile, cultura fiecărui gest, a fiecărui gând, a fiecărui act și a fiecărui moment trăit. Cultura nu e numai spectacol, balet, ie sau colind; cultura e felul în care ne înțelegem pe noi înșine, felul în care îl înțelegem și îl acceptăm pe celălalt, felul în care vorbim și ne comportăm cu cei din jurul nostru, felul în care ne înțelegem potențialul și prezentăm această unicitate lumii întregi”, menționează președinta într-un mesaj.

Cu un mesaj de felicitare a venit și ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

„Am onoarea să-mi exprim aprecierea și respectul pentru toți cei care, prin talent și muncă, adaugă valoare patrimoniului cultural al Republicii Moldova. Dragi colegi, oameni care lăsați cultura să fie sensul existenței ,vă urez multă sănătate, inspirație și realizări frumoase pe plan profesional”.

 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram