social

Gheorghe Cavcaliuc continuă să fie anunțat în căutare, cu aplicarea arestului. Așa a dispus Curtea de Apel Chișinău

28 decembrie 2021, ora 10:54
Distribuie:

Curtea de Apel Chișinău a menținut încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, în baza căreia cetățeanul Gheorghe Cavcaliuc urmează să fie reținut și plasat în arest. Decizia a fost pronunțată în seara zilei de luni.

Amintim, recent Interpol a acceptat cererea de anunțare în căutare a învinuitului în cauza penală în care procurorii PCCOCS au formulat învinuirea împotriva acestuia de coordonare a fabricării dosarelor Petic și Verbițchi.

În perioada infracțională investigată de procurori, învinuitul deținea funcția de șef adjunct în Poliția Republicii Moldova.

Decizia Curții de Apel a fost pronunțată după ce acesta a contestat aplicarea arestului preventiv, ulterior citării de prezentare la PCCOCS, pe care însă nu a onorat-o.

Anterior, fostul șef – adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc se declară deschis să facă declarații pe cazul fabricării dosarului în care Gheorghe Petic este învinuit de viol și cel de înscenare a dosarului în care Ruslan Verbițchi de la Partidul Platforma DA a fost acuzat de transportarea cartușelor Kalashnikov în Ucraina. Susține că va spune tot ce știe despre aceste două cazuri, doar că…de la Londra, acolo unde a fugit în luna iunie.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram