economie

Guvernul a delegat APP să efectueze un audit privind auditarea datoriei Moldovagaz către Gazprom

29 decembrie 2021, ora 19:30
Distribuie:

Guvernul a decis efectuarea auditului independent privind datoria S.A. Moldovagaz față de S.A. Gazprom și compania Factoring-Finance pentru gazele livrate consumatorilor de pe malul drept al Nistrului. Astfel, Agenția Proprietăți Publice va crea un grup de lucru format din reprezentanți ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, ai Ministerului Justiției și ai Ministerului Finanțelor, pentru organizarea procedurii de achiziție

Prin urmare, Agenția Proprietății Publice are sarcina de achiziționare a serviciului de audit independent, pentru auditarea datoriei Moldovagaz către Gazprom. 

Moldovagaz are o datorie istorică față de Gazprom pentru gaze livrate consumatorilor din Moldova. Guvernul, în calitate de deținător a 35,33% din numărul total de acțiuni ale Moldovagaz, consideră necesară efectuarea unui audit, în vederea verificării corespunderii datoriei față de furnizorii externi cu situația reală.

Implementarea proiectului va fi asigurată din mijloacele prevăzute în fondul de rezervă al Guvernului.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram