social

Hai la declarat averi! Funcționarii publici sunt invitați să facă declarații de avere pentru anul trecut

10 ianuarie 2022, ora 14:31
Distribuie:

Funcționarii publici sunt invitați să depună declarațiile de avere pentru anul trecut.  Autoritatea Națională de Integritate (ANI) informează că a început perioada de depunere a declarațiilor de avere și interese personale anuale.

În acest sens, ANI precizează că noul ghid pentru depunerea declarațiilor  în format  electronic este publicat pe pagina web a ANI.  După modificările operate în acest an, demnitarii de stat și funcționarii publici își pot declara bunurile mobile și imobile, atât din țară, cât și din străinătate, indicând inclusiv și valoarea reală de pe piață, dar și motivarea diferenței dintre valoarea bunului și valoarea de piață a bunului.

„Aceștia sunt obligați să completeze și datele despre serviciile pe care le-au procurat  în perioada de declarare, doar dacă acestea depășesc suma totală de zece salarii lunare medii pe economie. La declararea activelor financiare, subiecții declarării vor indica și informațiile despre bunurile virtuale, inclusiv valută virtuală, a căror valoare  depășește zece salarii medii lunare pe economie”, se arată în comunicatul ANI.

De la începutul anului  2022, peste 70 de subiecți și-au onorat obligațiunea de depunere a declarației de avere și interese personal la angajarea sau eliberarea din funcția publică sau au depus declarația anuală.

Data limită de depunere a declarațiile anuale este de 31 martie. Pentru nedepunerea declarațiilor în termenele prevăzute de lege se aplică sancțiuni în mărime de la 3000 la 4500 lei. Iar, pentru nedeclararea averii, includerea incompletă sau incorectă a datelor din declarațiile de avere și interese personale, funcționarii riscă sancțiuni, inclusiv penale.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram