externe

Imagini apocaliptice din Almatî. Aerul este greu de respirat, iar oamenilor le este frică să iasă din case

08 ianuarie 2022, ora 11:35
Distribuie:

Cel mai mare oraș din Kazahstan, Almatî, arată apocaliptic. Aerul este greu de respirat, iar oamenilor le este frică să iasă din case. BBC a publicat imagini din cel mai afectat oraș de revoltele în masă.

Potrivit reporterului BBC, în aer persistă miros de vehicule arse. Pe stradă erau puțini oameni pentru că multora le este frică să iasă din case.  În continuare, armata și poliția blochează principalele locații din oraș, care a fost punctul central al protestelor la nivel național împotriva guvernului.

Atunci când echipa BBC s-a apropiat de soldații din piața centrală a orașului, aceștia au strigat și au tras focuri de avertizare în aer.

Clădiri arse și devastate, vitrine distruse, magazine și bănci jefuite.  O mare parte a pagubelor se află în jurul pieței centrale unde protestatarii au mers pentru prima dată când au început demonstrațiile.

Vineri, deja nu mai erau organizate proteste. Puteau fi observate doar mici grupuri de oameni  în apropierea clădirilor distruse pentru a face fotografii. Se mai auzeau  încă împușcături și explozii.

Locuitorii din Almaty se confruntă acum cu deficit de alimente, supermarketurile sunt închise. Magazinele care sunt deschise acceptă doar plata în numerar. Nu există conexiune la internet.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram