social

Încă cinci capete de acuzare în privința procurorului Igor Popa: va fi cercetat și pentru fals în declarații

04 ianuarie 2022, ora 12:23
Distribuie:

Procuratura Generală a dispus începerea urmăririi penale pe alte 5 cauze penale, în privința șeful oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, Igor Popa.

„Urmărirea penală a fost începută în temeiul bănuielii rezonabile că, procurorul ar fi săvârșit infracțiunea prevăzută de art.352/1 alin.(2) din Codul penal, adică falsul în declarații, manifestată prin neincluderea intenționată a unor date în declarațiile de avere și interese personale depuse anual, pentru perioada anilor 2018-2020, precum şi la eliberarea şi ulterior angajarea în funcţie din ianuarie 2020, privind imobilele deţinute de concubina acestuia, care reprezentau spaţiul comun locativ, date care era obligat să le prezinte ţinând cont de prevederile Legii 133/2016 privind declararea averii şi intereselor personale”, se menționează în comunicatul Procuraturii Generale.

Toate 5 cazuri sunt cercetate în continuare de către procurorii anticorupție și au fost conexate la cauza penală inițiată în privința lui Popa în luna noiembrie 2021 pentru  îmbogățirii ilicite.

Precizăm că la 28 decembrie, Igor Popa a fost liberat provizoriu fiind pus sub control judiciar, iar procurorii anticorupție anunțau că vor contesta decizia cu recurs la Curtea de Apel Chișinău. 

Cu câteva zile mai devreme, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a admis solicitarea procurorului general interimar Dumitru Robu, iar Igor Popa a fost suspendat.

Popa a fost reținut la începutul lunii noiembrie, după ce în biroul de serviciu al acestuia, în mașina personală și domiciliul său au fost efectuate percheziții. El este învinuit de îmbogățire ilicită.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram