social

Instituțiile de învățământ cu predare în limbile minorităților naționale vor beneficia de suport pentru studierea limbii române

29 decembrie 2021, ora 18:57
Distribuie:

Instituțiile de învățământ general și cele de educație timpurie, cu predare în limbile minorităților naționale, vor beneficia de materiale didactice pentru studierea limbii române, în valoare totală de  aprozimativ 882 de mii de lei. O decizie în acest sens a fost a fost aprobată astăzi de Executiv.

Suportul didactiv urmează a fi transmis din proprietatea statului în gestiunea instituțiilor de învățământ din 28 de raioane ale țării. 

Astfel, în vederea îmbunătățirii procesului de învățare și predare a limbii române, liceele și gimnaziile vor primi dicționare, seturi de planșe cu alfabetul limbii române, precum și seturi de portrete ale scriitorilor clasici și moderni. Totodată, șapte cabinete de limba și literatura română vor fi dotate cu tehnică de calcul – laptopuri, imprimante, scanere și proiectoare.

De asemenea, instituțiile de educație timpurie cu program în limbile minorităților naționale vor fi asigurate cu materiale didactice necesare pentru studierea limbii române în grupa pregătitoare. În acest sens, vor fi repartizate suporturi curriculare: manuale, caiete de exerciții, culegeri de povestiri și povești și culegeri de poezii și cântece.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram