social

Iurie Topală ar fi prejudiciat „Calea Ferată” cu 250 de milioane de lei. Procurorii i-au aplicat sechestru pe proprietăți și active

13 ianuarie 2022, ora 11:38
Distribuie:

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) vine cu detalii după reținerea fostului șef de la „Calea Ferată”, Iurie Topală, în Belgia. Potrivit PCCOCS, urmărirea penală este pornită pe mai multe fapte, inclusiv escrocherie, delapidări, abuz de serviciu în interesele unui grup criminal și management defectuos. 

Suma prejudiciului pe dosarul în cadrul căruia sunt investigate faptele învinuitului este de 250 de milioane de lei.

Procurorii au dispus și aplicarea sechestrelor pe proprietățile și activele acestuia și altor figuranți din dosar, în sumă de 25 milioane lei, precum și desfășurarea investigațiilor financiare paralele.

Totodată, procurorii comunică faptul că în data de 30 decembrie 2021, Curtea de Apel Chișinău a menținut măsura arestului preventiv aplicate în privința învinuitului.

La investigarea dosarului, sub conducerea procurorilor PCCOCS, contribuie angajați de la Serviciul de Informații și Securitate, Inspectoratul Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției, Serviciul Fiscal de Stat, precum și de la Inspecția Financiară a Ministerului Finanțelor.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram