externe

Kazahstanul își numără morții. În timpul protestelor au decedat 164 de oameni, inclusiv trei copii

09 ianuarie 2022, ora 14:57
Distribuie:

Kazahstanul își numără morții. În timpul protestelor, care au zguduit Kazahstanul în ultima săptămână, au murit 164 de oameni. Datele au fost furnizate de Ministrul Sănătății al țării, transmite TVrain.ru.

Printre victime se numără și copii. Este vorba despre o fetiță de numai patru ani și doi băieți de 11 și 15 ani. Anterior s-a comunicat că unul dintre minori a fost ucis pe 5 ianuarie, în timp ce se afla la plimbare împreună cu familie. Al doilea băiat, a fost ucis pe 7 ianuarie. El se afla în mașină împreună cu tatăl său, care de asemenea a  fost rănit, însă, a fost salvat de medici. Fetița de patru ani a decedat în aceleași circumstanțe.  

Posturile de televiziune locală informează că, pe parcursul ultimelor zile, în contextul dezordinilor, peste 2 200 de oameni au solicitat ajutorul medicilor. La Almatî, 1000 de persoane au avut nevoie de îngrijiri.

Anterior, ministerul de interne al țării raporta  26 de victime în rândul protestatarilor și 18 din  rândul forțelor de ordine.

Pe 10 ianuarie este declarată zi de doliu în Kazahstan.

De cealaltă parte, autoritățile declară că „operațiunea antiteroristă va continua până la lichidarea definitivă a teroriștilor”, iar președintele Tokaev i-a mulțumit, în repetate rânduri, lui Putin pentru „ajutorul acordat”.

În același timp, chiar dacă revoltele au fost reprimate, agențiile internaționale scriu că forțele militare ruse continuă să vină în Kazahstan.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram