social

Magistrații au dispus liberarea provizorie și plasarea sub control judiciar a lui Igor Popa

30 decembrie 2021, ora 14:25
Distribuie:

Șeful Oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, Igor Popa a fost liberat provizoriu fiind pus sub control judiciar. Decizia a fost pronunțată marți, 28 decembrie de magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana care au decis  prelungirea cu 30 de zile a măsurii preventive – liberarea provizorie sub control judiciar în privința acestuia.

Informația a fost confirmată de tv8.md de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale care a declarat că magistrații au dispus această măsură pe 28 decembrie, însă procurorii anticorupție vor contesta decizia cu recurs la Curtea de Apel Chișinău.

„Procurorii anticorupție nu sunt de acord cu soluția judecătorului de instrucție și o vor contesta cu recurs la Curteade Apel Chișinău, insistând asupra plasării în arest la domiciliu a persoanei vizate”, a declarat Mariana Cherpec.

Cu câteva zile în urmă, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a admis solicitarea procurorului general interimar Dumitru Robu, iar Igor Popa și Ruslan Popov au fost suspendați din funcție.

Popa a fost reținut acum câteva săptămâni, după ce în biroul de serviciu al acestuia, în mașina personală și domiciliul său au fost efectuate percheziții. El este învinuit de îmbogățire ilicită.

Igor Popa a fost până în 2018 procuror general-adjunct, iar puțin timp după demisia lui Eduard Harunjen din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, a deținut interimatul funcției de procuror general. Igor Popa s-a remarcat în perioada guvernării comuniste, când era şef de secţie în Procuratura Generală, prin intentarea dosarelor penale pe numele liderilor din opoziţie. În urma evenimentelor din aprilie 2009, Popa a condus grupul de anchetă, atunci fiind torturaţi mai mulţi tineri în comisariate.

După căderea regimului lui Voronin, Igor Popa şi-a dat „demisia de onoare”, ca să-şi înceapă însă din nou cariera, în calitate de şef al Procuraturii sectorului Râşcani al Capitalei, potrivit anticorupție.md. La finele anului 2015 a ajuns şef al Procuraturii municipiului Chişinău. Ulterior, Igor Popa a fost uns ca şef adjunct al Procuraturii Generale. Şi în această perioadă Popa s-a remarcat prin intentareea dosarelor penale pe numele liderilor politici şi activiştilor incomozi guvernării.

Popa este finul de cununie al lui Nicolae Chitoroagă, fost şef al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS), și el învinuit de îmbogățire ilicită, dosarul căruia a fost expediat luni în instanță

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram