Record absolut: 3.907 infectări cu coronavirus și încă 18 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore

Magistrații CC nu beneficiază de sporuri de 40%. Ministerul Finanțelor vine cu precizări

06 ianuarie 2022, ora 12:23
Distribuie:

Ministerul Finanțelor  vine cu precizări în ceea ce privește salarizarea judecătorilor și președintelui Curții Constituționale (CC). Potrivit instituției, magistrații de la Înalta Curte nu beneficiază de sporuri de 40%.

Angajații Curții Constituționale sunt salarizați în conformitate cu prevederile Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. „Astfel, președintele și judecătorii din cadrul Curții Constituționale având statutul funcției de demnitate publică, nu dețin dreptul de a beneficia de careva sporuri cu caracter specific, adică nu beneficiază de sporul specific de 40%”, se menționează în comunicatul de presă al Ministerului Finanțelor.

Precizăm că la sfârșitul lunii decembrie, Parlamentul a dispus majorarea salariilor judecătorilor de la CC cu circa 34 la sută. Asta după ce o altă inițiativă legislativă, votată în Parlament și care stabilea un salariu de peste 80 de mii de lei pentru judecătorii CC, a generat critici aprinse în societate. Documentul nu a fost promulgat de președinta Maia Sandu, care l-a remis înapoi deputaților pe motiv că nu avea avizul pozitiv al Guvernului.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram