social

Mandatul de arest la domiciliu în privința ex-președintelui Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș, prelungit cu 30 de zile

05 ianuarie 2022, ora 09:04
Distribuie:

Magistraţii au prelungit cu 30 de zile mandatul de arest la domiciliu emis în privinţa ex-președintelui Curţii de Apel Bălţi, învinuit pentru îmbogăţire ilicită.

Procuratura Anticorupţie informează că, în după amiaza zilei de 4 ianuarie 2022, magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, au examinat demersul procurorilor anticorupţie cu privire la prelungirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu, pe o perioadă de 30 zile, în privinţa judecătorului din cadrul Curţii de Apel Bălţi, învinuit de îmbogățire ilicită.

Prin încheierea judecătorului de instrucţie s-a admis integral demersul procurorilor anticorupţie şi s-a dispus prelungirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu în privinţa magistratului Curţii de Apel Bălţi, cu eliberarea unui mandat de prelungire, pe un termen de 30 zile, cu menţinerea restricţiilor şi obligaţiunilor stabilite anterior.

Încheierea este cu drept de recurs la Curtea de Apel Chişinău, în termen de 3 zile.

Amintim că procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) au solicitat pe 18 noiembrie, demersuri pentru aplicarea măsurii preventive de arest pentru 30 de zile pe numele ex-președintelui Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș și pentru unul dintre complicii acestuia. 

Asta după ce Procuratura Anticorupție a venit cu detalii privind descinderile la ex-președintele Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș. Astfel, în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), au fost realizate șapte percheziții în cadrul cauzei penale în care este vizat magistratul din cadrul CA Bălți.

„În urma operațiunilor de descindere, au fost ridicate de la magistrat mijloace bănești în valută străină (precum dolari, euro, hrivna ucraineană, roni) și valută națională, a căror proveniență magistratul nu a putut-o justifica și două cartușe pentru armă de vânătoare cu țeavă lisă, care erau păstrate fără respectarea regulilor de păstrare corectă a armei și munițiilor conform legislației în vigoare și actelor normative ale Ministerului Afacerilor Interne”, se arată în nota informativă.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram