Medicii care s-au îmbolnăvit de COVID-19 la muncă vor primi în continuare indemnizația unică de 16 mii de lei și în 2022

Foto simbol
12 ianuarie 2022, ora 16:53
Distribuie:

Angajații din sitemul medical care s-au îmbolnăvit de COVID-19 la locul de muncă vor continua să primească indemnizația unică în valoare de 16 mii de lei și în anul 2022. Cabinetul de miniștri a aprobat în cadrul ședinței de miercuri, 12 ianuarie, proiectul propus de Ministerul Sănătății.

Această hotărâre de guvern are drept scop de a sprijini lucrătorii medicali expuși riscului de infectare cu COVID – 19 și care sunt implicați direct în diagnosticarea, tratamentul și supravegherea cazurilor și focarelor de COVID – 19.

Începând cu 1 ianuarie 2022, se va menține achitarea acestei indemnizații, pentru categoriile de angajați ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) implicați în diagnosticul și supravegherea epidemiologică a cazurilor și a focarelor de COVID-19, personalul medical angajat și implicat nemijlocit în activitățile medicale de combatere a infecției COVID-19.

Cheltuielile pentru realizarea hotărârii vor fi asigurate din contul fondurilor de urgență ale Guvernului, care va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

De indemnizația unică de 16 mii de lei pentru anii 2020-2021 au beneficiat 17.771 de angajați din instituţiile medico-sanitare publice de asistență medicală spitalicească, instituțiile de asistenţă medicală urgentă prespitalicească, asistență medicală specializată de ambulator, asistenţă medicală primară, dar și angajați ai ANSP, angajați din instituţiile/subdiviziunile medicale din cadrul ministerelor.

 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram